x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețete românești. Cozonac moldovenesc pentru sărbătoarea Înălțării Domnului

0
05 Iun 2019 - 17:45

Există multe cutume legate de marile sărbători creștine, în satele românești. Una dintre ele spune că ouăle se roșesc toate cele 40 de zile cât Domnul Iisus Hristos a hălăduit pe Pământ, după Învierea Sa, adică până la Înălțare. În unele sate din Moldova, chiar se zice că nu doar ouă trebuie să roșești, ci și cozonac să frămânți, măcar o dată în săptămână, până se împlinește sorocul celor 40 de zile. 

Iar pentru Înălțare, iată care e cel mai gustos cozonac. Dupa o reteta moldoveneasca!

Un kg faina de patiserie, 12 galbenusuri, un ou (pentru uns), 100 g unt, 150 ml ulei, 500 ml lapte, 50 g drojdie de bere, o jumatate de lingurita de sare fina. Pentru umplutura: 400 g zahar tos, 400 g miez de nuca, o esenta de rom (sau doua lingurite de rom), 200 g stafide mari (sultanine).

Se incalzeste laptele si se imparte in doua. in 250 g zahar se pune tot zaharul (mai putin o lingura care se pastreaza pentru drojdie) si se lasa la racit. Restul de 250 ml lapte se toarna, fierbinte, peste o cana de faina, amestecandu-se bine ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa sa se racoreasca.

Citește mai departe AICI


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Câștigător finală "Chefi la Cuțite". Cine a luat Marele Premiu

Câștigător finală "Chefi la Cuțite". Cine a luat Marele Premiu
Câștigător finală "Chefi la Cuțite". Familia Băitoi, în tunici galbene, alături de Chef Florin Dumitrescu, a câștigat sezonul special "Chefi la Cuțite". Marii câștigători i-au adus încă un trofeu lui...

Chef Cătălin Scărlătescu, surpriză pentru Ana Crudu în finala sezonului special Chefi la cuțite

Chef Cătălin Scărlătescu, surpriză pentru Ana Crudu în  finala sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Așteptarea a luat sfârșit, căci diseară, de la 20:00, Antena 1 difuzează finala sezonului special Chefi la cuțite, în care trei echipe talentate vor intra în cursa pentru titlu și premiul de 10.000 de Euro....

Festin cu fructe de mare, la Dalboca

Festin cu fructe de mare, la Dalboca
Galerie Foto Foarte aproape de Vama Veche, la Dalboca, în Bulgaria, a fost scos din anonimat un loc despre care nimeni n-ar fi crezut că va ajunge vreodată pe harta turismului european. Un mal stâncos, abrupt, greu accesibil, und...

Mofete şi relaxare cu ape minerale, la Covasna

Mofete şi relaxare cu ape minerale, la Covasna
Galerie Foto În inima României, la doar 60 de kilometri distanţă faţă de Braşov, Covasna este locul ideal pentru relaxare şi tratamente balneo-climaterice. Judeţul are peste 1.000 de izvoare de ape minerale, cu...

Aurel a căzut în ispită pentru a doua oară în actualul sezon din Insula Iubirii: “Nu știu ce s-a întâmplat cu mine!”

Aurel a căzut în ispită pentru a doua oară în actualul sezon din Insula Iubirii:  “Nu știu ce s-a întâmplat cu mine!”
Galerie Foto În ziua cu numărul 6 la Insula Iubirii Minitelul a fost afundat într-un sentiment generat de noaptea provocărilor: rușinea cauzată de conștientizarea penibilelor situații la care fetele s-au expus în urmă...

O doctoriță a pierdut dreptul de a profesa pentru că a pozat în costum de baie

O doctoriță a pierdut dreptul de a profesa pentru că a pozat în costum de baie
Galerie Foto O doctoriță birmaneză a făcut apel sâmbătă împotriva interdicţiei de a profesa medicina, măsură ce i-a fost impusă după ce a postat poze în care apare în costum de baie sau în lenjerie intimă pe...

Rivalitatea dintre două concurente pentru cucerirea ispitei ia o nouă întorsătură la Insula Iubirii

Rivalitatea dintre două concurente pentru  cucerirea ispitei ia o nouă întorsătură la Insula Iubirii
Galerie Foto Cel mai nou episod din Insula Iubirii, difuzat în aceastã searã, de la 20:00, la Antena 1 scoate în evidență rivalitatea dintre Denisa și Geanina. Dacă inițial le-au unit trăirile pentru bărbații cu care au...

Campion al trofeelor Chefi la cuţite, Chef Bontea nu are nicio echipã în finala aceasta

 Campion al trofeelor Chefi la cuţite, Chef Bontea nu are nicio echipã în finala aceasta
Galerie Foto Mâine searã, de la 20:00, la Antena 1, sezonul special Chefi la cuţite, dedicat familiilor îşi va desemna câştigãtorul. Vedete, foști concurenți, juniori pasionați de gătit sau oameni în vârstă cu...

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă
Transpiri mult, iar transpirația ta este urât mirositoare? Nu știi ce să faci cu asta și nici cu petele urâte care „strică” imaginea ta și deteriorează bluzele, la axilă? Cu totii stim cat de greu este...

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli
Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost...

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume
Nimeni nu are curajul să calce prin acele locuri, de frica unui animal unic în lume și extrem de periculos. Zona de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi înalte din rezervația ”Dealul lui Dumnezeu”, în...

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.
Galerie Foto A 14-a ediție Street Delivery București se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus do...

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe
Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente: 6 gălbenuşuri 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g margarină sau unt 250 g făină 50 ml lapte 1 pachet cu zahăr vanilat 1 pachet cu...

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake
O nouă ediţie a Street Food In The Park Summer Edition debutează vineri, timp de trei zile, în ParkLake Shopping Center, bucureştenii fiind invitaţi să sărbătorească vara într-o atmosferă relaxată şi...

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"
Ansambluri din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord, Ucraina şi România vor fi prezente la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti", care va...
Serviciul de email marketing furnizat de