x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar TOCANA VEGETARIANĂ a lui Bacalbașa

TOCANA VEGETARIANĂ a lui Bacalbașa

11 Mar 2019   •   00:00
TOCANA VEGETARIANĂ a lui Bacalbașa

In introducerea la celebra sa carte de bucate "Dictatura gastronomică", jurnalistul, memorialistul şi scriitorul Constantin Bacalbaşa nota: "Sunt cunoscute trei feluri de regimuri: cel vegetarian, cel vegetalo-cărnos sau regimul alimentaţiei naturale şi regimul cărnos. Cel dintăi este recomandat exclusiv bolnavilor, niciodată nu va fi pus intr-o carte de bucătărie. Insuficienţele lui sunt cunoscute. El răpeşte organismului elemente indispensabile şi slăbeşte unele organe. Nu putem recomanda acest regim oamenilor sănătoşi".

N-o să incercăm in această aceasta dimineata sa aducem argumente vegetarienilor şi vegetarianismului. Nici... contraargumente. Mai ales că Bacalbaşa insuşi scria mai departe: "Regimul cărnos este şi el o extremă periculoasă. Să nu-l urmăm". Si nici nu vom face greseala de a suprapune vegetarianismul peste… indicatiile postului, cel de asemenea lipsit de proteina animala in meniu...

Fiecare işi va alege dieta, după criterii care pot fi culturale, medicale sau chiar religioase, după interese personale sau de grup. Noi vă propunem un univers care merită explorat. Vegetarianismul este deja, de două secole şi mai bine, o mişcare mondială importantă, care nu are numai o componentă gastronomică.

Pentru a servi insă scopului nostru chiar cu "instrumentarul" lui Bacalbaşa, "antivegetarianul", vă propun o reţetă de "Tocana vegetariana", aşa cum ne-o indica el in cartea citată:

.........

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar... 

×