x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Risotto cu Hribi și Castane și Piept de rață by Chef Paul SISERMAN

0
12 Noi 2016 - 19:50
Risotto cu Hribi și Castane și Piept de rață by Chef Paul SISERMAN
Vezi galeria foto

Pictorul suprarealist Giorgio de Chirico descria Torino ca fiind “cel mai profund, cel mai enigmatic, cel mai tulburător oraș nu doar din Italia, ci din întrega lume”. Dacă citești istoria legată de acest loc nu ai cum să nu te gândești că artistul a făcut referire la bogata moștenire magică ce poate fi văzută în simbolurile oculte și în mesajele confuze de pe monumente.

Este știut că Italia reprezintă unul dintre producătorii de bază ai orezului în Europa și că majoritatea producției provine din Valea râului Po. Lombardia, Piedmont și Veneto sunt considerate casele zonelor în care se găsește cel mai bun orez. Dacă ajungi în regiunea Piedmont, poate chiar în Torino, așezat la una dintre mesele restaurantelor atât de primitoare, nu poți să nu comanzi o porție de risotto. Nici nu contează alături de ce îți va fi servit. Și asta pentru că un orez gătit ca la carte face deliciul și celui mai exigent critic culinar.

Acum 50 de ani, câmpurile erau cultivate parcelă cu parcelă de către fete tinere, care întreaga zi stăteau aplecate și cu picioarele în apă. Astăzi, totul este tehnologizat. Cu toate astea, prezența mănăstirii Lucedio îți ține viu în minte faptul că plantațiile de orez nu au ajuns aici odată cu tehnologia, ci în timpuri de mult apuse. Călugării benedictini ai acestui lăcaș au adus culturile de orez în Piedmont în secolul al XV-lea, cu scopul de a salva regiunea de la foamete și ciumă. Mănăstirea este închisă din 1784, întrucât, deloc surprinzător pentru această regiune a Italiei, fuseseră zvonuri ca acolo au loc ritualuri de magie neagră. Unii localnici susțin că încă ar fi bântuită. 

Dar, lăsând deoparte latura mistică a Piedmont-ului, vom alege al său Risotto și îl vom combina cu Hribi și Castane, alăturându-i în farfurie piept de rață. Astfel, vom obține un preparat delicios, care ne va duce instant cu gândul la frumoasa Italie și a sa gastronomie perfectă!

 

Ingrediente:

1 piept de rață

150 gr orez

50 gr castane

1 ceapa de apă

2 pahare de vin

30 gr unt

500 ml supă de carne

Parmezan ras

Sare

Piper alb

Cimbru

Mod de preparare

Se trage la tigaie ceapa tocată mărunt cu castanele tocate. Apoi, se adaugă orezul și se lasă până devine sticlos. Se stinge cu vin. După ce se evaporă alcoolul, se adaugă treptat supa. Se amestecă în continuu. Se servește cu unt și parmezan.

Pieptul de rață se limpezește cu apă rece. Se usucă cu prosoape de hârtie, prin tamponare, crestând mai apoi partea de grăsime, până la nivelul cărnii (atât pe lățime, cât și pe lungime). Se condimentează cu sare, piper și puțin cimbru, pe partea crestată, ca să intre bine în tăieturi. Se pune pieptul de rață cu grăsimea în jos într-o tigaie rece, iar apoi se pune la foc mediu. Se stoarce grăsimea din când în când și se pune într-un recipient (putând să o folosim în alte scopuri). În momentul în care partea de grăsime devine crocantă, de un maroniu frumos, se întoarce bucata de piept de rață pe partea cu carnea, pentru 3 -4 minute, apoi se introduce la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 6 – 7 minute (coacere medium rare). După ce se scoate din cuptor, se lasă la odihnit cca. 5 minute, apoi se feliază subțire (felii de cca. jumătate de cm.) și se adaugă peste risotto.

 

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de