x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Risotto cu Hribi și Castane și Piept de rață by Chef Paul SISERMAN

0
12 Noi 2016 - 19:50
Risotto cu Hribi și Castane și Piept de rață by Chef Paul SISERMAN
Vezi galeria foto

Pictorul suprarealist Giorgio de Chirico descria Torino ca fiind “cel mai profund, cel mai enigmatic, cel mai tulburător oraș nu doar din Italia, ci din întrega lume”. Dacă citești istoria legată de acest loc nu ai cum să nu te gândești că artistul a făcut referire la bogata moștenire magică ce poate fi văzută în simbolurile oculte și în mesajele confuze de pe monumente.

Este știut că Italia reprezintă unul dintre producătorii de bază ai orezului în Europa și că majoritatea producției provine din Valea râului Po. Lombardia, Piedmont și Veneto sunt considerate casele zonelor în care se găsește cel mai bun orez. Dacă ajungi în regiunea Piedmont, poate chiar în Torino, așezat la una dintre mesele restaurantelor atât de primitoare, nu poți să nu comanzi o porție de risotto. Nici nu contează alături de ce îți va fi servit. Și asta pentru că un orez gătit ca la carte face deliciul și celui mai exigent critic culinar.

Acum 50 de ani, câmpurile erau cultivate parcelă cu parcelă de către fete tinere, care întreaga zi stăteau aplecate și cu picioarele în apă. Astăzi, totul este tehnologizat. Cu toate astea, prezența mănăstirii Lucedio îți ține viu în minte faptul că plantațiile de orez nu au ajuns aici odată cu tehnologia, ci în timpuri de mult apuse. Călugării benedictini ai acestui lăcaș au adus culturile de orez în Piedmont în secolul al XV-lea, cu scopul de a salva regiunea de la foamete și ciumă. Mănăstirea este închisă din 1784, întrucât, deloc surprinzător pentru această regiune a Italiei, fuseseră zvonuri ca acolo au loc ritualuri de magie neagră. Unii localnici susțin că încă ar fi bântuită. 

Dar, lăsând deoparte latura mistică a Piedmont-ului, vom alege al său Risotto și îl vom combina cu Hribi și Castane, alăturându-i în farfurie piept de rață. Astfel, vom obține un preparat delicios, care ne va duce instant cu gândul la frumoasa Italie și a sa gastronomie perfectă!

 

Ingrediente:

1 piept de rață

150 gr orez

50 gr castane

1 ceapa de apă

2 pahare de vin

30 gr unt

500 ml supă de carne

Parmezan ras

Sare

Piper alb

Cimbru

Mod de preparare

Se trage la tigaie ceapa tocată mărunt cu castanele tocate. Apoi, se adaugă orezul și se lasă până devine sticlos. Se stinge cu vin. După ce se evaporă alcoolul, se adaugă treptat supa. Se amestecă în continuu. Se servește cu unt și parmezan.

Pieptul de rață se limpezește cu apă rece. Se usucă cu prosoape de hârtie, prin tamponare, crestând mai apoi partea de grăsime, până la nivelul cărnii (atât pe lățime, cât și pe lungime). Se condimentează cu sare, piper și puțin cimbru, pe partea crestată, ca să intre bine în tăieturi. Se pune pieptul de rață cu grăsimea în jos într-o tigaie rece, iar apoi se pune la foc mediu. Se stoarce grăsimea din când în când și se pune într-un recipient (putând să o folosim în alte scopuri). În momentul în care partea de grăsime devine crocantă, de un maroniu frumos, se întoarce bucata de piept de rață pe partea cu carnea, pentru 3 -4 minute, apoi se introduce la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 6 – 7 minute (coacere medium rare). După ce se scoate din cuptor, se lasă la odihnit cca. 5 minute, apoi se feliază subțire (felii de cca. jumătate de cm.) și se adaugă peste risotto.

 

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de