x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar România, la Cupa Mondială a Ciocolatierilor

România, la Cupa Mondială a Ciocolatierilor

de Tudor Cires    |    Maria Belu    |    14 Feb 2011   •   16:35

După 13 ani de aşteptare, România a fost în sfârşit invitată să participe la cea mai importantă competiţie a ciocolatierilor. Săptămâna viitoare, pe 23 februarie, la Varşovia, se vor întrece cele mai bune echipe de ciocolatieri din întreaga lume. Este pentru prima dată când România are o echipă înscrisă în presigioasa competiţie, organizată de Callebaut-Gourmet.

Acum vor avea loc preliminariile pentru Europa de Est ale World Chocolate Masters 2011, iar echipa României va fi formată din două persoane: Florin Bălan, promotor al firmei, şi Anda Calinici, specialist în deserturi şi consultant gastronomic. În competiţia de la Varşovia, România va lupta cu echipe din Turcia, Polonia şi Slovacia. “Ne bucurăm că vom aşeza România pe harta mondială a ciocolatei, acolo unde este locul”, ne-a declarat Florin Bălan.

Ciocolatierii de la firma Pralin, specializată în artizanatul de ciocolată (miercuri vor fi lansate la Peleş patru tablete de ciocolată create de firma din Cisnădie şi dedicate regilor României) se “antrenează” de zor. ”În trei săptămâni am învăţat să lucrez în ciocolată piese mari, de un metru şi doi metru. Numele lucării va fi: Zeul Aztec al Ciocolatei, care sper să fie biletul meu spre finală”, ne-a declarat şi Anda Calinici, pe care v-o amintiţi, poate, de la Campionatul de Gătit în Aer Liber din 2010 de la Cluj, unde a câştigat premiul I la secţiunea “Dulciuri”.

În ce priveşte concursul de acum, Anda ne-a mai declarat: “Nu mi-e frică de competiţie, dar am emoţii pentru că România nu este băgată în seamă, iar acum avem o şansă şi ar fi bine să profităm de ea”. Finala World Chocolate Masters 2011 va avea loc în luna octombrie, la Paris şi îi dorim Andei Calinici să fie unul dintre finalişti.

×
Subiecte în articol: ciocolata concurs gastronomic culinar