x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar România la Euro-Toques Internaţional

România la Euro-Toques Internaţional

19 Ian 2009   •   00:00

Maeştri bucătari români şi-au arătat încă o dată iscusinţa în arta culinară. La "Forumul Culinar Conceptions 2009", desfăşurat la Sofia, în Bulgaria, ei au demonstrat că şi în România există "haute cuisine".



În perioada 13-15 ianuarie, membrii Asociaţiei Euro-Toques România au fost invitaţi la "Forumul Culinar Conceptions 2009", care a avut loc în Bulgaria, la Sofia. Delegaţia română formată din 12 membri, a fost condusă de Dumitru Burtea, preşedintele Euro-Toques România şi de către Nicolae Urs, comisar-şef la Asociaţia Română. La conferinţă, 25 de maeştri în arta culinară din ţările membre Euro-Toques au susţinut demonstraţii de "haute cuisine".

Delicatesele românilor
România a fost reprezentată de Ştefan Bercea şi Ioan Florescu, maeştri în arta culinară de la Cabana Vânătorilor din Predeal. În 30 de minute, Stefan Bercea a pregătit în faţa publicului un preparat nou, compus din cappuccino din sparanghel, mousse de foie gras cu trufe şi file de pangasius cu crustă de ciocolată şi piper, servir cu salată de sparanghel şi căpşuni, cu dressing de portocale amare. Ioan Florescu i-a încântat pe cei prezenţi cu file de căprioară în mantie de turtă dulce cu mousseline de cartofi violeţi şi sos de ciocolată amăruie, servit cu salată caldă de ciuperci de pădure, marinate cu dressing balsamic. "Am apreciat foarte mult acest schimb de experienţă. Au participat meştri din întreaga Europă, printre care s-au aflat şi bucătari de la restaurante distinse cu stele Michelin. Am avut multe lucruri de învăţat", a declarat Ştefan Bercea. România a fost propusă pentru a organiza viitoarea conferinţă şi forum culinar.

×
Subiecte în articol: gastronomie