La noi carnea este prezenta la aproape orice masa. Desi pretul preparatelor din carne este piperat si exista si riscul aparitiei unor boli, romanul nu se poate abtine sa nu o consume.
CRISTINA CATANA
Este cunoscut ca pentru romani, "cea mai buna pasare e porcul" transformat in diferite preparate. O privire aruncata asupra vitrinelor frigorifice ale magazinelor alimentare, in meniul restaurantelor cu specific romanesc si, mai ales, in oala compatrioatelor noastre gospodine ne permitem sa enumeram o multitudine de preparate din carne de porc.
EDUCATIE. Adrian Vintileanu spune ca modul in care mancam vara tine si de educatia fiecaruia. In cei 16 ani de experienta a constatat ca persoanele cu o educatie peste medie "se orienteaza vara si comanda gratar cu cartofi prajiti si salata, ceilalti cer ce-o fi, indiferent de anotimp". Mai mult de atat, nici Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului nu da voie unitatilor de alimentatie publica sa desfaca produse din carne de porc care nu se pot vinde de pe o zi pe alta. De aceea au dezlegare doar la mici si la carnea pentru gratar, care au foarte mare cautare in aceasta perioada. Dupa spusele lui Vintileanu, vara, stocul de carne de mici se termina in zilele de week-end si la ora 16:00 - 17:00, dupa-amiaza.