x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rulouri cu scorţişoară

Rulouri cu scorţişoară

13 Ian 2011   •   14:24
Rulouri cu scorţişoară
146333-bucate13-20-page-2-image-0002.jpgIngrediente: 500 g făină, 75 ml ulei, 125 ml apă, 20 ml oţet, 300 g ciocolată neagră, două linguriţe cu scorţişoară, o linguriţă cu nucşoară, 100 g seminţe de dovleac descojite, 50 g migdale, 50 g fistic, 75 g unt, sare, zahăr pudră.

Mod de preparare:
1 Într-un bol se amestecă apa caldă cu uleiul, jumătate de linguriţă cu sare şi oţetul. Se toarnă peste făina amestecată cu o linguriţă de scorţişoară şi se frământă până se obţine un aluat elastic nelipicios. Se acoperă cu un şervet umed sau cu un castron şi se lasă să se odihnească zece minute.

2 Se îm­parte aluatul în mai multe bu­căţi şi din fiecare se întinde o foa­ie subţire. Se ung cu unt topit, se su­prapun câte două şi se presară cu cio­colata rasă. Peste ciocolată se presară o parte din nuc­şoara şi scor­ţişoara rămasă, se­min­ţele de do­vleac, fisticul şi mig­dalele măci­nate.

3 Se aşază alte foi, din nou amestec, alte foi şi se rulează. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu unt şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până se auresc foile.

4 Se scot din cuptor, se acoperă cu un şervet umed şi se lasă zece minute. Se taie bucăţi, se presară cu zahăr pudră şi se servesc.

Sfat: Dacă nu se înţeapă rulo­urile, o parte din foi pot rămâne crude, mai ales cele din mijloc.
Băutura: Cotnari

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci