x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salonul gustului romanesc - Bucatele noastre, studiate la Torino

Salonul gustului romanesc - Bucatele noastre, studiate la Torino

de Cristina Andreea Catana    |    18 Iul 2006   •   00:00
Salonul gustului romanesc - Bucatele noastre, studiate la Torino

Bucatele romanesti vor fi prezente la un mare salon gastronomic de la Torino. Cu ajutorul aromelor de branza de burduf si carnati vom atrage mai multi turisti spre meleagurile noastre.

Gustul bucatelor traditionale romanesti se va simti din plin la Salone del Gusto din Torino, Italia. Faptul ca ne vom afla acolo este consecinta implementarii proiectului "Dezvoltarea turismului si agroindustriei in Romania si Muntenegru - Transfer de bune practici si cazuri de succes din Piermont si Valea Aosta catre autoritati, institutii si firme". Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost cea care s-a ocupat de punerea in practica a programului, astfel incat anul acesta, ca rezultat al placutei impresii facute, Romania se va afla pentru prima oara la Salonul gustului.

DE-ALE NOASTRE. Manifestarea este initiata pornind de la conceptul de "slow food", care vizeaza promovarea culturii vinului si produselor traditionale, precum si a biodiversitatii agriculturii mondiale. De aceea, Romania se afla acolo pentru a arata lumii cu ce bucate ne putem lauda. Au fost alese sortimente de branzeturi, mezeluri si vinuri romanesti, asa incat vizitatorii de la Salone del Gusto se vor delecta cu branza de burduf, salam de Sibiu, muschi haiducesc, toba, carnati de casa, Feteasca Neagra, iar alte delicatese romanesti vor fi obiectul de studiu al specialistilor de la Taste Work Shop. In cadrul acestui seminar va avea loc o sesiune de degustare, prezentarea produselor cu detalii referitoare la traditii, mod de preparare, ingredientele necesare, procedee tehnice. Apoi, Romania va avea posibilitatea sa isi organizeze un restaurant in care se vor servi preparate traditionale. Pentru ca totul sa mearga bine, cei de la CCI vor lua cu ei un bucatar-sef si doi ajutori de bucatar, pentru ca se doreste ca toate aceste preparate sa fie cat mai gustoase.

Doamna Ancuta Conta, director general adjunc in cadrul CCI a municipiului Bucuresti, spune ca la final se doreste ca, incantati de bucatele noastre, cat mai multi straini sa vina sa isi petreaca vacantele in Romania. De aceea, toate preparatele sunt naturale, fara sa aiba aditivi, chiar daca sunt realizate de firme mari, care in mod normal ar apela la astfel de adaosuri.

DETALII
Spatiul alocat Romaniei la Salone del Gusto este de 140 mp. Pentru ca acesta sa fie cat mai autentic, CCIR a imprumutat cateva obiecte de artizanat - oale, strachini, ulcioare, stergare - de la Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic, Cultural. Atmosfera este foarte importanta, astfel incat in restaurantul romanesc se va instala si un monitor, unde vizitatorii vor putea urmari imagini din Romania. La fondul sonor s-a renuntat, din cauza faptului ca ar putea fi depasita limita admisa de zgomot. Pentru ca totul sa fie cat mai romanesc, s-a vrut la inceput imbracarea ospatarilor in costume nationale, insa s-a renuntat la aceasta idee, pentru ca exista riscul ca acestea sa se murdareasca.
×
Subiecte în articol: gastronomie