x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Sanatate in coaja verde

0
Autor: Cristina Andreea Catana 17 Aug 2005 - 00:00
Sanatate in coaja verde
CAIET DE RETETE
Miezul pepenelui rosu este un cocteil de apa (aproape 95 de procente) si zaharuri naturale, cu un gust aromat si proprietati benefice pentru sanatate, condimentat cu o multitudine de substante miraculoase, cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar).

Continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul afectiunilor rinichilor si ale aparatului urinar. Enzimele si acizii organici continuti, mai ales in partea din apropierea cojii (de unde si gustul acru, nu foarte agreat, uneori), au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batranilor, cat si celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata in toxine. S-a constatat ca o cura de minimum 10 zile, lunar, cu pepene rosu are efect de reglare hormonala si imunitara a organismului. Si unde mai pui ca tine si de sete! In plin sezon al pepenilor, consumul acestora de catre persoanele suferinde, ca si de catre cele sanatoase, asigura o buna functionare a rinichilor si a aparatului urinar pe tot parcursul anului. Recomandarea noastra este sa profitati din plin de prezenta lor pe piata.

PEPENE GALBEN CU SUNCA

Ingrediente: un sfert de pepene galben, 3 felii de sunca, doua felii de paine prajita, o ceasca de cafea cu lapte.
Preparare: Taiati pepenele cubulete, curatati-l de seminte si serviti-l cu sunca. Cafeaua cu lapte se va servi alaturi de painea prajita.

SORBET DE PEPENE VERDE SI GIN

Ingrediente: 200 g zahar, 200 ml apa, 4 lamai, un pepene de 3-4 kg, 150 ml gin.
Preparare: Intr-un vas aflat pe foc mic, puneti zaharul si apa. Incalziti amestecul, pana la topirea zaharului. Fierbeti timp de 5 minute, adaugati sucul de lamaie si lasati siropul sa se raceasca. Curatati de coaja si seminte pepenele verde pe care l-ati tinut la rece si taiati miezul in bucati. Tocati marunt bucatile (daca se poate cu ajutorul unui tocator electric) si amestecati-le cu ginul. Adaugati siropul si amestecati.

TORT CU PEPENE

Ingrediente: blatul: 100 g unt moale, 200 g piscoturi; crema: un plic de budinca de lamaie, 500 ml lapte, 125 g zahar, 100 g branza de vaci, doua linguri cu zeama de lamaie, intaritor de frisca, 400 ml frisca, miez de pepene.
Preparare: Pentru blat, piscoturile se zdrobesc si se amesteca si cu untul moale. Compozitia rezultata se pune pe un platou rotund. Crema: budinca, zaharul si laptele se fierb conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la rece, apoi se amesteca si cu zeama de lamaie, branza de vaci si frisca batuta cu intaritor. Se pune crema pe blat si se da doua ore la rece. Se decoreaza cu bilute de pepene.

OREZ CU PEPENE SI CARNE DE VITA

Ingrediente: 600 g escalop de vita, doua oua, 50 g faina, 100 g pesmet, 250 g orez, o lingura de curry, 300 g miez de pepene rosu, 50 g unt, doua linguri cu ulei, o legatura de patrunjel, sare, piper, 200 ml supa de vita, 100 ml smantana, o lingurita cu pasta de tomate.
Preparare: Puneti orezul intr-un vas si acoperiti-l cu apa, adaugati curry, sare, piper (dupa gust). Aduceti la fierbere si lasati pe foc 8-10 minute, cat orezul sa ramana al dente. Taiati escalopul de vita in felii, bateti-l cu ciocanul de carne, apoi pudrati fiecare felie cu faina. Bateti ouale, adaugati sare si piper. Treceti fiecare felie de escalop prin ou si apoi prin pesmet. Intr-o tigaie, puneti untul si uleiul sa se incalzeasca. Adaugati escalopul pane si lasati la foc potrivit, sa se prajeasca, intorcandu-l pe ambele parti. Fierbeti supa de vita impreuna cu pasta de tomate, adaugati smantana. Potriviti de gust. Asezati orezul in farfurie si, deasupra, escalopul pane si pepenele rosu taiat felii. Ornati cu frunze de patrunjel verde.

COCTEIL DE PEPENE

Ingrediente: 7 cesti cu miez de pepene (cam doua kilograme), o ceasca suc de lamaie, 3 linguri cu grenadina, o ceasca gin, 3 cesti cu cuburi de gheata, 3 felii de lamaie verde.
Preparare: Folositi ce modalitate doriti, astfel incat sa obtineti cat mai mult suc din miezul de pepene: storcator de fructe sau manual. Adaugati sucul de lamaie, grenadina si amestecati. Dupa ce s-au omogenizat, adaugati ginul si mai amestecati un pic. Este indicat sa il preparati cu 6 ore inainte de servire si sa-l depozitati in frigider. Adaugati si cuburile de gheata atunci cand serviti cocteilul de pepene. Este de preferat sa folositi pahare inalte, garnisite cu felii de lamaie verde.

DULCEATA DE PEPENE VERDE

Ingrediente: un pepene verde de 5-6 kg, un kg de zahar, o lingurita cu sare de lamaie, doua pahare cu apa.
Preparare: Pepenele se taie felii, dupa care se curata fiecare felie de coaja verde si de miezul rosu, pastrand numai un centimetru din miez. Se taie cuburi foarte mici. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul sI cu sarea de lamaie. Cand s-a legat siropul, se adauga pepenele. Se fierbe la foc potrivit, iar cand dulceata este suficient de legata, se ia de pe plita si se acopera cu un servet curat. Se pune in borcane si se sterilizeaza la cuptor sau in bain-marie.

FRIGARUI DE FRUCTE CU JELEU DE PEPENE

Ingrediente: un kiwi, 8 capsune, doua felii de ananas, o banana, un mar (golden), 100 g miez de pepene rosu, 75 g unt, 150 g zahar; pentru jeleu: 400 g miez de pepene rosu, 100 ml apa, 100 g zahar, 5 foi de gelatina; 4 frigarui de lemn.
Preparare: Pentru a prepara jeleul, puneti intr-un vas apa si zaharul si aduceti la fierbere. Cand a inceput sa se lege, luati siropul de pe foc si lasati-l putin sa se racoreasca (nu sa se raceasca). Taiati cuburi pepenele pentru jeleu si puneti-l intr-un mixer, impreuna cu siropul. Dizolvati gelatina in putina apa rece. Adaugati-o in vas si amestecati foarte bine. Turnati amestecul obtinut intr-un alt vas pe care il puneti in frigider pentru doua ore. Curatati banana si fructul de kiwi si taiati-le rondele, potrivit de mari. Taiati feliile de ananas in doua, iar miezul de pepene si marul in cuburi. Curatati capsunele de frunze. Asezati toate fructele pe frigarui, in ordinea care va place, astfel incat sa realizati un joc de culori. Incalziti untul intr-un vas, adaugati zaharul si lasati sa fiarba pana isi schimba putin culoarea. Puneti frigaruile cu partea cu fructe in untul fierbinte, pentru 3 minute. Serviti apoi cu jeleul de pepene.
Citeşte mai multe despre:   lămăie,   verde,   roşu,   pepene,   pepenele,   ingrediente,   felii,   preparare

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Anna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: ”Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe”

Anna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite:  ”Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe”
Galerie Foto În seara aceasta, de la 20:00, telespectatorii o vor putea urmãri pe Anna Lesko într-o postură cu totul nouă, în bucătăria celui mai iubit show culinar. Vedeta ce își răsfaţă mereu familia cu fel de fel de...

David Hasselhoff dezvăluie că este un admirator al maşinilor Trabant

David Hasselhoff dezvăluie că este un admirator al maşinilor Trabant
Actorul şi cântăreţul american David Hasselhoff a dezvăluit că este un mare admirator al maşinilor Trabant, un model clasic de automobil fabricat în fosta Republică Democrată Germană (RDG), informează...

Investitori din Cehia şi Slovacia au achiziţionat o participaţie minoritară în „ProSieben”

Investitori din Cehia şi Slovacia au achiziţionat o participaţie minoritară în „ProSieben”
Un grup de investitori de Cehia şi Slovacia au achiziţionat o participaţie de 4% în „ProSiebenSat.1 Media”, grupul german de televiziune aflat în centrul speculaţiilor privind o posibilă consolidare a...

Show-ul Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la orașe și în toată țara

Show-ul Te cunosc de  undeva!, lider de audiență la orașe și în toată țara
Galerie Foto Cea de-a șaptea ediție a celui de-al 14-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de Andrei Ștefănescu și Liviu Vârciu, cu o transformare în Linda Ronstadt și Aaron Neville, a fost aseară lider...

Ei sunt concurenţii emisiunii Like a Star!

Ei sunt concurenţii emisiunii Like a Star!
Galerie Foto Începând din 21 octombrie, de luni pânã vineri, în intervalele 18:45-20:45 şi 00.00–01.00 şi sâmbãta, de la 18:45 la 20:45, Gabriela Cristea le propune telespectatorilor Antena Stars un experiment social...

Vedeta Bebe de la Mangalița vine să semneze un contract de antreprenoriat, iar primarul face un accident de circulație

Vedeta Bebe de la Mangalița vine să semneze un contract de antreprenoriat,  iar primarul face un accident de circulație
Galerie Foto Duminică, 20 octombrie, de la ora 20:00, în cel de-al cincilea episod al serialului Mangalița, vedeta localității, interpretul de manele Bebe de la Mangalița, este invitat la primărie pentru un contract de...

X Factor, Insula iubirii și Teleshopping, parodii în premiera Antitalent

X Factor, Insula iubirii și Teleshopping, parodii în premiera Antitalent
Galerie Foto Antitalent, cel mai nou show de umor marca Antena 1, are premiera duminică, pe 20 octombrie, de la 21:00. Dacă prezentatorul show-ului, Dan Bittman, va fi alături de invitatul special al primei ediții, Andreea...

REŢETE DE SEZON - Murături asortate

REŢETE DE SEZON - Murături asortate
Murăturile asortate, pentru români, sunt salata zilnică în perioada iernii. Pe lângă varză, gogoşari şi castraveţi, gogonelele în combinaţie cu alte legume, sunt murăturile fundamentale ale bucătăriei a...

Florin Dumitrescu își îndreaptă părul în urma unei provocări

Florin Dumitrescu își îndreaptă părul în urma unei provocări
Galerie Foto Etapa audițiilor pe nevăzute continuă luni și marți, de la 20:00, pe Antena 1 cu noi ediții savuroase. Dacă până acum elementul surpriză consta în faptul că chefii nu știau cine se află în spatele...

Delia, impresionată de mesajul transmis de Sethward the Walrus: “Nu ați înțeles scopul venirii lui aici!”

Delia, impresionată de mesajul transmis de Sethward the Walrus:  “Nu ați înțeles scopul venirii lui aici!”
Galerie Foto După Sethward the Snake și Sethward the Chicken, a venit rândul lui Sethward the Walrus să facă un show de neimaginat: “I’m back, baby!”. După ce în sezonul şase a venit deghizat în șarpe și l-a...

Ducii de Cambridge au ajuns cu întârziere la Islamabad, după o călătorie cu peripeții

Ducii de Cambridge au ajuns cu întârziere la Islamabad, după o călătorie cu peripeții
Ducii de Cambridge, Prinţul William şi soţia sa, Kate, au ajuns astăzi în capitala Pakistanului, după ce o furtună deosebit de puternică a obligat avionul Royal Air Force să anuleze de două...

Cum să faci cei mai buni castraveți murați

Cum să faci cei mai buni castraveți murați
Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la...

Pipino revine și în sezonul 7 la iUmor împreună cu Gică Gavrilă!

Pipino revine și în sezonul 7 la iUmor împreună cu Gică Gavrilă!
Galerie Foto Pipino de România, veteran printre concurenții de la iUmor, nu renunță și revine din nou pe scena iUmor, dar de această data însoțit de o altă prezență inedită, Gică Gavrilă, cel care i-a propus Deliei să...

Două adăposturi reciclabile, construite la Letea, în Delta Dunării!

Două adăposturi reciclabile, construite la Letea, în Delta Dunării!
Galerie Foto Două adăposturi experimentale, realizate cu materiale locale, complet reciclabile au fost construite recent, în Delta Dunării. Inițiativa și realizarea lucrărilor aparține Asociației ”Salvați Flora și Fauna ...

Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi
Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă știm semnele după care putem identifica o...
Serviciul de email marketing furnizat de