x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sarbatoarea Laptarilor

Sarbatoarea Laptarilor

de Cristina Andreea Catana    |    17 Sep 2005   •   00:00
Sarbatoarea Laptarilor

Municipiul Campulung Moldovenesc va fi sambata si duminica gazda celei de-a VII-a editii a Festivalului Laptarilor, manifestare organizata de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Suceava, Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Taurine Suceava si Primaria municipiului Campulung Moldovenesc.

Sambata, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si DADR Suceava vor organiza un seminar cu tema "Implementarea legislatiei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale din Romania". Cei prezenti la acest seminar vor avea ocazia sa afle de la specialistii ministerului de resort informatii despre legislatia privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor, elaborarea si continutul cererii de inregistrare in vederea atestarii produsului traditional, cu exemple din fiecare domeniu, lapte, carne, fructe si legume, panificatie, bauturi etc., elaborarea si continutul caietului de sarcini al produsului traditional, sistemul de control al acestuia, precum si legatura dintre domeniul produselor traditionale si masurile de dezvoltare rurala.

EXPOZITIE. In cea de-a doua zi, cei prezenti vor avea ocazia sa viziteze expozitia de animale, standurile cu produse alimentare traditionale si ecologice si vor putea viziona programe folclorice, programe de divertisment, vor putea participa la concursuri de muls manual sau mecanic, de folosire a aparatului de muls si la concursul pentru "Cel mai mare bautor de lapte". In aceeasi zi, in incinta Hotelului BTT va avea loc o intalnire a ministrului de resort, Gheorghe Flutur, cu specialistii din agricultura judetului Suceava, in care se vor purta discutii pe temele legislatiei sanitar-veterinare, colectele de lapte, problemele SAPARD si FIDA, precum si legislatia recenta cu privire la sprijinul acordat de guvern agricultorilor. "Daca vremea ne va permite, in acest an, Festivalul Laptarilor va avea cea mai mare amploare, comparativ cu celelalte sase editii organizate pana in prezent. Spun asta pentru ca la Campulung, alaturi de domnul ministru Gheorghe Flutur vor fi prezenti specialisti si procesatori de lapte din nu mai putin de zece judete ale tarii", a declarat directorul DADR Suceava, Dragos Juravle.

×
Subiecte în articol: gastronomie