x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sărmăluțe de post în foi de lobodă

Sărmăluțe de post în foi de lobodă

08 Mar 2016   •   20:15
Sărmăluțe de post în foi de lobodă

Pentru această rețetă de post avem nevoie de următoarele ingrediente:

100 g frunze mari de loboda,

200 g orez,

doua cepe,

200 g bulion,

o lingurita faina,

o legatura marar,

sare, ulei, piper, 1 l bors

Preparare

Se spala frunzele in apa rece, apoi se oparesc un pic cu atentie, sa nu se rupa.
Ceapa se toaca marunt si se prajeste jumatate din cantitate pana capata culoarea galbena, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion si bors, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca si se adauga piper si sare, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute.
Formam sarmalutele, pe care le asezam intr-o cratita.

Sosul

Se prajeste in ulei restul de ceapa taiata marunt, se adauga faina, iar dupa ce s-a rumenit putin se stinge cu bors. Se strecoara sosul, se adauga mararul si se potriveste de piper si sare. Se toarna sosul peste sarmalute si se da la cuptorul incalzit, sa fiarba la foc mic.

×
Subiecte în articol: sarmalute in foi de loboda