x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Șase alimente esențiale pe timp de iarnă

Șase alimente esențiale pe timp de iarnă

20 Dec 2016   •   16:32
Șase alimente esențiale pe timp de iarnă

Decembrie este o luna speciala. Este luna magica, dar este si luna extremelor. Pe de o parte post, pe de alta excesele din perioada Sarbatorilor. In aceste conditii o lista scurta cu 6 alimente de baza in luna decembrie este necesara si utila, scrie ziarulring.ro.

Ciupercile

Sunt in topul celor sase alimente de baza in luna decembrie. Sunt perfecte in dietele de post, in regimul vegetarian si trebuie sa-si gasasca loc si pe masa de Craciun. Sunt gustoase, se pot prepara in zeci de feluri, sunt o sursa excelenta de proteine, au vitamine si multe minerale. Nu in ultimul rand sunt usor de procurat si accesibile.

Avocado

Il poti consuma in fel fel si chip si nu trebuie sa lipseasca din dieta. In decembrie avocado este in varful sezonului, dar este si una dintre cele mai sanatoase surse de grasimi. Avocado contine luteina, vitamina A  si multe fibre. Nu in ultimul rand este un fruct gustos care poate fi mancat ca atare sau care poate fi adaugat salatelor si altor preparete oferind un plus de gust si savoare. Pe masa de Craciun, o salata cu avocado este o pata de culoare si un plus de sanatate.

×