Cine crede ca mancarea mexicana este condimentata trebuie sa stie ca nu este asa cum se spune. Doar in cateva zone din Mexic se mananca foarte iute.
OANA ANTONESCU
In zona de nord a Mexicului se mananca foarte condimentat. Pentru un locuitor din sud insa, nici chiar mancarea medie ca nivel de iutime nu poate fi mancata. Oliviera clasica e inlocuita de tot felul de sosuri, mai iuti sau mai putin iuti: salsa forte (care contine pasta de chili, sare si ulei de masline), salsa normal (cel mai cerut dintre toate), guacamole (sos de avocado, ulei de masline, piper, lamaie) si salsa in trei culori (rosie, ceapa, ardei iute).
ATMOSFERA. Pentru ca mancarea sa fie si mai gustoasa, e nevoie si de o ambianta care sa ne duca cu gandul la insoritul Mexic. In Bucuresti sunt patru restaurante cu specific mexican. Ne-am oprit la unul dintre ele, Don Taco, unde peretii sunt decorati cu sombreros - palariile mari specific mexicane - si pancho - paturi mari si viu colorate. Este primul restaurant de acest gen care s-a deschis in Bucuresti. Decorul initial se apropia foarte mult de stilul localurilor mexicane, cu pereti despartitori, dar pentru ca spatiul intre mese era foarte mic si romanii nu agreeaza decoruri de acest gen, patronul localului a fost nevoit sa il schimbe. Mesele de lemn, pardoseala de piatra dau un aspect placut restaurantului. Mai mult de atat, poti savura o masa delicioasa in ritmurile muzicii mexicane, pentru ca in intervalul orar 19:00-24:00, formatia localului canta clientilor. Pe timpul verii insa, formatia este plecata pe litoral.
BURRITOS
Pieptul de pui si legumele se toaca marunt, se adauga chili dupa gust, se amesteca si se ruleaza in lipie.
Cascavalul se da prin razatoare si se adauga peste lipie, apoi se baga la cuptor. Se serveste cald.