x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Slăbește cu supe reci, de vară

Slăbește cu supe reci, de vară

30 Iun 2017   •   13:33
Slăbește cu supe reci, de vară

Când vine căldura nu prea mai avem chef de mâncare gătită, ci preferăm mai mult salatele, supele reci neprelucrate termic, sucurile din legume și fructe și ceaiurile naturale cărora le adăugăm câteva cuburi de gheață și mentă, scrie clicksanatate.ro.

Supele reci, aceste feluri de mâncare lichidă, se prepară foarte ușor. N-ai nevoie decât să speli bine alimentele și să le tai cubulețe apoi să le dai la blender, adăugând apă.

De ce să le consumi pe cele reci

Supele reci din legumele și fructele proaspete de la țăranii autohtoni ne conferă doza zilnică de vitamine și minerale. Pentru că nu le fierbi, ele își păstrează astfel toate proprietățile de care organismul are nevoie pentru a funcționa cum trebuie. Supele nefierte te ajută ca după ce ai pierdut lichide prin transpirație, să te rehidratezi. De asemenea, cu ajutorul lor, pentru că nu sunt bogate în calorii, te ajută să slăbești și să detoxifici întregul corp.

Supă de căpșuni

Ce poate fi mai gustos decât o supă desert, fără zahăr și alte ingrediente nocive?Vei avea nevoie de 1 kg de căpșune, pe care le speli bine, le cureți și le tai cubulețe; 2 lingurețe de vin alb sec; suc de la ½ de lămâie, 500 ml de iaurt degresat și câteva frunze de mentă proaspătă. Le pui pe toate în blender și apeși pe buton. Dacă observi că supa, în loc să fie cremoasă, e mai apoasă, mai pune iaurt. Când e gata, pui supa la frigider ca să se răcorească, apoi mănânci.

×
Subiecte în articol: supe supa de vara gheaţă