x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Noi 2011   •   21:00

Targ caritabil
Targul Maltez de Iarna din Ti­mi­soara, organizat la Parohia Romano-Catolica din Iosefin de Filiala Timisoara a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania, ur­meaza modelul targurilor ca­ri­tabile din intreaga Europa. Oricine poate aduce spre van­za­re obiecte de im­bra­ca­min­te si in­caltaminte, carti, jucarii, instrumentar casnic, sumele obtinute din vanzare urmand sa fie do­na­te in scop caritabi. (M. Ursache)

Construiti-va singuri o mandala!
'Atelierul de Mandale' este un eveniment-experiment, realizat in colaborare de Centrul Seeds for Happiness si artistul plastic Alexandru Bugnariu-Nicolae. Pot fi deprinse cunostinte teoretice, dar si, mai ales, practice, pentru a invata cum sa va construiti singur o mandala (un 'recipient al esentei tuturor energiilor'). Evenimentul are loc in perioada 1 noiembrie – 13 decembrie. (V. Bectas)

Valea lui Corlat
O raritate, pe la noi, este Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului, organizat intre 11 si 13 noiembrie, la Cluj-Napoca. Filmele ce pot fi vizionate vin din Israel, Marea Britanie, SUA, Germania, Belgia, Danemarca. Remarcam si pelicula care va incheia gala, 'The Corlat Valley', o coproductie Ro­ma­nia/Franta, in regia lui Stephane Lucon. (M. Ursache)

Agenda culturala
Este ultimul week-end in care mai puteti vizita expozitia 'Rituri funerare in lumea cel­ti­ca', organizata de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare. Ce are particular expozitia este reconstituirea in marime naturala a unei scene funerare. Cea de-a 35-a editie a festivalului 'Flori de toamna' te invita in universul fascinant al... crizantemelor, la Gradina Botanica din Iasi. Expozitia florala poate fi admirata in acest week-end, dar si toata saptamana viitoare. Daca va aflati cumva vineri dimineata in Brasov, va place sa faceti rime si sunteti fan hip-hop, atunci indepliniti toate conditiile ca sa participati la... 'Concursul pentru rimari', organizat la Muzeul 'Casa Muresenilor', in Piata Sfatului. (V. Bectas)

×
Subiecte în articol: culinar