Chiar daca stiu ca nu este sanatos, romanii continua sa manance ali-mentele traditionale, care, conform unui studiu, sunt cele mai grase din Europa.
Chiar daca stiu ca nu este sanatos, romanii continua sa manance alimentele traditionale, care, conform unui studiu, sunt cele mai grase din Europa. Conform studiului realizat de institutul GFK, in Romania se bea mult, se mananca gras si se gateste rar. La capitolul bauturi spirtoase consumate la masa de pranz, conationalii nostri au reusit sa surclaseze bautori inraiti ca rusii si bulgarii. Nici la cafeaua de la amiaza nu stam mai rau. De data aceasta doamnele sunt cele care ne-au ajutat sa accedem pe locul trei al clasamentului. Tot ele sunt de vina ca la noi se gateste putin. Nu pentru ca ar iesi sa manance in oras sau pentru ca ar folosi semipreparate. La noi, a ramas inca obiceiul de a gati oale de ciorba pline-ochi, cat sa ajunga pentru o saptamana. In aproximativ 43% din gospodarii se gateste in fiecare zi, in timp ce gatitul la doua zile este practicat in peste o treime din gospodarii, in majoritate din mediul urban.