x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Succes remarcabil

Succes remarcabil

16 Mai 2007   •   00:00

Anna Maria Louisa Italiano. Acesta este numele adevărat al actriţei, regizoarei şi producătoarei americane Anne Bancroft. A fost o fire singuratică, dar veselă, căreia i-a plăcut intotdeauna să cănte şi să danseze. Işi amintea că in copilărie, ori de căte ori mergea la un picnic cu familia, se suia pe o bancă sau pe o masă şi cănta.

Anna Maria Louisa Italiano. Acesta este numele adevărat al actriţei, regizoarei şi producătoarei americane Anne Bancroft. A fost o fire singuratică, dar veselă, căreia i-a plăcut intotdeauna să cănte şi să danseze. Işi amintea că in copilărie, ori de căte ori mergea la un picnic cu familia, se suia pe o bancă sau pe o masă şi cănta. Pentru rudele şi prietenii ei, dorinţa de a fi actriţă nu a fost neobişnuită. Remarcabil a fost insă succesul de care s-a bucurat mai tărziu. Anne Bancroft este unul dintre puţinii actori americani care a căştigat toate cele trei premii importante: Oscarul (pentru cea mai bună actriţă in "The Miracle Worker", 1962), Tony ("Two for the Seesaw", 1958 şi "The Miracle Worker", 1960) şi Emmy ("Deep in My Heart",1999).

Intreaga sa viaţă a fost la superlativ, fiind renumită pentru eleganţa, bunul gust şi spiritualitatea sa. Căsnicia ei cu Mel Brooks (actor de comedie, regizor şi producător american), a fost una dintre cele mai rezistente de la Hollywood, durănd nu mai puţin de 35 de ani (pănă la moartea actriţei in anul 2005). Mel mărturiseşte că a intălnit-o pe Anne Bancroft pentru prima dată in studioul unde se filma un talk-show. A plătit o doamnă care se ocupa de detaliile tehnice pentru a afla la ce restaurant urma să ia Anne masa, doar ca să se poată intălni apoi cu ea "ca din intămplare". Cănd şi-a anunţat mama că urma să se insoare cu o italiancă (el fiind evreu), a primit următorul răspuns: "Adu-o aici. Eu voi fi in bucătărie, cu capul in cuptor".

Mereu impreună…

Anne Bancroft şi Mel Brooks au incercat să-şi trăiască viaţa ca o familie normală, evitănd excesele de orice fel. Mergeau la pescuit, găteau impreună şi chiar "dădeau viaţă" nu numai unor scenarii de film, ci şi unor reţete pe gustul lor. In pofida succesului de care s-a bucurat de-a lungul vieţii, Anne Bancroft a rămas o fire la fel de retrasă şi moderată, pentru care "a desface o sticlă de şampanie in compania unei persoane este echivalentul unei petreceri".

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

Ingrediente: o lingură de ulei de măsline, două cepe mari tocate, un morcov mare tocat fin, 3 căţei de usturoi pisaţi, un sfert de linguriţă de pudră de chimion, un sfert de linguriţă de coriandru măcinat, un sfert de linguriţă de pudră de chilli, o legătură de pătrunjel (140 g), o lingură de ghimber ras, 3 căni cu supă vegetală sau apă, două linguri de amidon de porumb, o jumătate de ardei gras galben sau roşu (să se obţină două linguri după ce a fost copt şi tăiat), un mango şi jumătate, două căni de fasole neagră fiartă, două linguri de suc de lămăie, 3 căni de orez cu bobul lung brun fiert.


Preparare: Se sotează ceapa, morcovul şi usturoiul impreună cu mirodeniile pănă cănd legumele se inmoaie. Se păstrează căteva rămurele de pătrunjel pentru garnitură, iar restul se toacă. Din cel tocat, se păstrează deoparte două linguri. Se adaugă pătrunjelul, ghimberul ras şi supa de legume (sau apa) şi se lasă să fiarbă. Se dizolvă amidonul in două linguri de apă şi se toarnă peste sos in fir subţire. Se lasă pe foc pănă cănd se ingroaşă, se dă focul mai incet şi apoi se lasă să fiarbă alte 20 de minute. Se coace jumătatea de ardei pănă cănd se innegreşte şi se ia coaja. Se lasă la răcit şi se taie in cubuleţe. Mango se descojeşte şi se taie in cubuleţe. Se adaugă mango, fasolea, ardeiul copt şi cele două linguri de pătrunjel tocat. Se aduce la fierbere. Se reduce flacăra şi se lasă pe foc pănă cănd mango se inmoaie. Se serveşte deasupra orezului brun. Se stropeşte cu suc de lămăie şi se decorează cu rămurele de pătrunjel.

×
Subiecte în articol: două vedete anne bancroft