x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă cremă de dovleac servită în pâine (rețetă delicioasă)

Supă cremă de dovleac servită în pâine (rețetă delicioasă)

11 Apr 2018   •   08:20
Supă cremă de dovleac servită în pâine (rețetă delicioasă)

Cerni făină într-un castron și adaugi în centrul ei oul ușor bătut cu furculița, zahărul măcinat, laptele ușor călduț, sarea și untul moale. Frămânți până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 4 bucati egale. Rupi o bucata de aluat si faci cele 8 tentacule, iar aluatul ramas il framanti si il rotunjesti, apoi se asezi in tava tapetata cu hartie de copt si aplici cele 8 tentacule.

La fel procedezi si cu celelalte 3 bucati de aluat. Lasi sa creasca pentru 40-45 de minute apoi ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte si aplici cate 2 felii de masline, pentru a imita ochii. Introduci tava in cuptor pentru 25 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie pe foc mic si sotezi ceapa si morcovul taiat cubulete timp de doua-trei minute. Adaugi catelul de usturoi, sare si piper.

Dupa inca un minut, adaugi si.......................

Citește mai departe aici și află cum se pregătește supa-cremă de dovleac în pâine

×