x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Târg de produse tradiţionale

Târg de produse tradiţionale

de Carmen Dragan    |    13 Apr 2011   •   23:46
Târg de produse tradiţionale

161087-bucate03-07-5.jpgÎn perioada 18-21 aprilie, la Romexpo, în Bucureşti, se organizează un târg de produse tradiţio­na­le. La căsu­ţele de pe Aleea Negustorilor vor fi prezenţi atât expo­zanţi de produse alimentare tradiţionale, cât şi meşteşu­gari şi co­mercianţi de obiect de artizanat din di­verse categorii. Vor fi vândute preparate din carne, peşte, pâine şi produse de panificaţie, legume şi fructe procesate, miere şi produse apicole, dar şi diverse băuturi.

 

Expoziţii la Sala Dalles
La 18 aprilie se va deschide Târgul de la Galeria Dalles, din Bucureşti, ce poate fi vizitat până la 23 aprilie, în­tre orele 10-20. Intrarea este liberă, iar în interiorul sălii se pot admira meşteri populari, expoziţii de decoraţiuni interioare şi pictură pe mobilier, inclusiv pe cel de bu­cătărie, jucării, haine, bijuterii şi ar­tizanat. Nu vor lipsi cadourile dulci, pregătite de Iepuraş şi work­shopuri de bricolaj.

Oul uriaş din Sibiu
Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 14-24 aprilie, este gazda Târgului de Paş­te. Acesta se desfăşoară zilnic, între orele 10-19. Atracţiile acestui târg sunt: Oul uriaş de Paşte (decorat cu flori de primăvară şi ouă colorate), mica Grădină zoologică (ce va găzdui miei şi iepuraşi) şi Terasa primăverii, unde se pot servi băuturi calde şi ră­coritoare şi produse proas­pete de pa­tiserie. Organizatorii promit că târgul va oferi numai produse de calitate.

 

Bucurii pascale
Anul acesta, Târgul de Paş­te din faţa Palatului Schonbrunn din Viena se desfă­şoa­ră în perioada 9-25 apri­lie. Cei 58 de expozanţi oferă pe lângă delicatese culinare şi obiecte de artizanat din Austria. Copiii se pot distra la atelierul de marţipan al iepuraşilor, la tradiţionalul înmănuncheat de frunze de palmier, la căutarea cuiburilor de ouă şi la Muzeul pentru co­pii. Puteţi merge şi în târgul din Piaţa Freyung unde veţi găsi cel mai înalt munte de ouă pictate.

Întâlnire cu preparatele româneşti
De azi, 14 aprilie, până duminică, 17 aprilie, în Central Plaza din Bacău se organizează un târg de produse tradiţionale. La târg vor fi expuse spre vân­­zare produse alimen­tare tradiţionale, cum ar fi preparate din carne, peş­te, pâine şi produse de panificaţie, lapte şi pro­duse din lapte, legu­me şi fructe etc. Cei pre­zenţi vor putea cumpăra şi di­ver­se obiecte de artizanat.

Expoziţii colorate
În perioada 15 aprilie-1 mai, în parcul Alexandru Ioan Cuza din Titan se organizează un Târg cu ocazia Floriilor, a Paştelui şi a zilei de 1 Mai. Cei care vor trece pe acolo vor putea admira şi cum­păra tradi­ţiona­lele ouă încondeiate, decoraţiuni de sărbă­toare şi tablouri create de copii din centrele de plasament. Co­piii se vor putea bucura de ouă şi iepuraşi din ciocolată, dar şi de deserturi tradiţionale româneşti.

Festivalul sparanghelului
Localitatea franceză Étauliers este gazda Festivalului sparanghelului. Evenimentul ajuns la cea de-a 12-a ediţie salută în fiecare an peste peste 10.000 de vizitatori şi în jur de 60 de expozanţi veniţi cu produse agricole, printre care sparanghelul este vedeta. Gazda acestui festival este Yvan Cadiou (cel care este şi naşul acestui eveniment), cronicar culinar al postului France 2. Cei prezenţi vor putea afla cum poate fi gătit sparanghelul, dar şi detalii despre modul cum se cultivă.

×
Subiecte în articol: culinar