x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Târgul mierii

Târgul mierii

de Simona Chiriac    |    19 Feb 2009   •   00:00
Târgul mierii

Sâmbătă şi duminică, 21-22 februarie, Câmpina va fi gazda unui târg de tradiţie, la care sunt aşteptaţi să participe toţi cei pentru care mierea a depăşit stadiul de medicament, transformându-se în ingredient nelipsit din hrana de zi cu zi.



Organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei şi de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Câmpina, "Târgul mierii" are ca scop principal înţelegerea de către public a importanţei pe care o are mierea în alimentaţie. Vor fi prezenţi producători apicoli (de la sortimentele deja obişnuite, de salcâm şi tei, până la miere de coriandru, de flori de baltă, de mentă, propolis sau faguri de miere). Sunt aşteptaţi să participe la eveniment personalităţi sportive, artistice şi politice, firme româneşti şi străine producătoare de echipamente apicole şi de faguri artificiali, precum şi creatori populari. Conform programului, sâmbătă vor avea loc mai multe concursuri: "Cel mai bun degustător de miere" (la care participă reprezentanţi ai presei şi oficialităţi), "Cea mai bună miere" (cel mai gustos sortiment de miere prezentat de producătorii apicoli), "Albinel şi Albinuţa" (concurs pe teme apicole). Cea de-a doua zi a "Târgului mierii" este dedicată simpozionului apicol "Criză în apicultură...?", unde vor susţine comunicări specialişti din domeniu.

×
Subiecte în articol: gastronomie