x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

0
12 Iun 2019 - 18:09
Tartă la tigaie cu roșii și zucchine
Vezi galeria foto

Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată această rețetă de tartă sărată. Servită cu o dulceață de ardei iuți are o aromă și mai deosebită.

Pentru prepararea acestei rețete de tartă aperitiv am folosit mult îndrăgita tigaie de 28 cm cu al ei capac, ambele din  setul Regis Stone Copper MaxiSet, de la Aloshop , despre care puteți afla mai multe detalii, accesând linkul.

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă (2 x 28 cm):
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguri iaurt
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplut:
  • 200 gr mozzarella rasă
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 5 roșii, medii
  • 1 zuchinne, mediu
  • câtevă măsline verzi umplute cu ardei
  • puțin ketchup
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou + 1 albuș
  • 1 linguriță ierburi de grădină, uscate
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper

Mod de preparare

Pregătim aluatul fraged și ingredientele pentru Tartă la tigaie cu roșii și zucchine.

Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi, iaurtul și gălbenușul de ou.

Frământăm rapid un aluat ferm, pe care îl lăsăm la rece 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.

Între timp, pregătim restul ingredientelor.

Spălăm zucchine-ul, îl feliem rondele de 5-6 mm și presăraăm sare peste ele. Le lăsăm 10 minute la odihnit, până mai elimină din apă.

Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia încinsă, în prealabil.

Nu le lăsăm să se pătrundă prea mult, doar câteva secunde pe fiecare parte.

Feliem rondele și roșiile. Răzuim mozzarella și cașcavalul și le amestecăm.

Amestecăm un ou cu albușul rămas, sare, piper și ierburile uscate.

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două.

Întindem pe masa înfăinată prima parte de aluat, într-un disc de dimensiunea tigăii.

Îl așezăm în tigaia încinsă, în prealabil și îl înțepăm din loc în loc cu furculița.

Lăsăm aluatul de tartă să se rumenească ușor pe prima parte, la foc mediu, apoi îl întoarcem pe cealaltă parte și îl ungem cu puțin ketchup.

Presărăm mozzarella și cașcaval pe toată baza aluatului și așezăm rondele de zucchine, rondele de roșii și măsline feliate.

Mai presărm puțină mozzarella și cașcaval și împrăștiem deasupra din amestecul de ouă și condimente.

Așezăm capacul peste tartă și așteptăm câteva minute, până se prepară oul de deasupra.  Micșorăm intensitatea focului, să nu coacem prea mult aluatul.

Procedăm la fel și cu a doua tartă.

Servim  tartele aperitiv cu ketchup, ca la pizza, cu diverse sosuri, sau cum preferă fecare, oricum sunt delicioase.

 


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă
Transpiri mult, iar transpirația ta este urât mirositoare? Nu știi ce să faci cu asta și nici cu petele urâte care „strică” imaginea ta și deteriorează bluzele, la axilă? Cu totii stim cat de greu este...

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli
Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost...

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume
Nimeni nu are curajul să calce prin acele locuri, de frica unui animal unic în lume și extrem de periculos. Zona de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi înalte din rezervația ”Dealul lui Dumnezeu”, în...

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.
Galerie Foto A 14-a ediție Street Delivery București se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus do...

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe
Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente: 6 gălbenuşuri 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g margarină sau unt 250 g făină 50 ml lapte 1 pachet cu zahăr vanilat 1 pachet cu...

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake
O nouă ediţie a Street Food In The Park Summer Edition debutează vineri, timp de trei zile, în ParkLake Shopping Center, bucureştenii fiind invitaţi să sărbătorească vara într-o atmosferă relaxată şi...

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"
Ansambluri din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord, Ucraina şi România vor fi prezente la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti", care va...

Premierã în televiziune: Neatza transmite live, timp de o sãptãmânã, din Delta Dunãrii

Premierã în televiziune: Neatza transmite live, timp de o sãptãmânã, din Delta Dunãrii
Începând de luni, 17 iunie, matinalii de la Antena 1 puncteazã o nouã premierã în televiziune. Gaşca veselã de la Neatza cu Rãzvan şi Dani pãrãseşte platoul de televiziune şi se mutã în Delta Dunãrii...

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine
Galerie Foto Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine. Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată a...

Alex și Monica Anghel, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, Bella Santiago și Sorana Darclee Mohamad intră în jocul transformărilor, la Te cunosc de undeva!

Alex și Monica Anghel, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, Bella Santiago și Sorana Darclee Mohamad intră în jocul transformărilor, la Te cunosc de undeva!
Galerie Foto 12 concurenți talentați și dornici de show vor intra în spectaculosul joc al transformărilor, în cel de-al 14-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva! În premieră, în acest sezon, în fața telespectatorilor...

Surorile Crudu s-au calificat în finala sezonului special Chefi la cuţite. Emisiunea, lider de audienţã la nivelul publicului comercial

Surorile Crudu s-au calificat în finala sezonului special Chefi la cuţite. Emisiunea, lider de audienţã la nivelul publicului comercial
Galerie Foto Emoţii mari pentru cele trei familii care au intrat aseară, alături de chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu în bucătăria Chefi la cuţite, în ultimul battle al sezonului special. Războiul culinar a fost...

Dulceață de căpșuni ca la bunica

Dulceață de căpșuni ca la bunica
Pentru această dulceață avem nevoie de trei ingrediente: 1,5 kg căpșuni 1 kg zahăr zeama de la o lamaie Cum procedăm Capsunile se curăță de codite,se spală in mai multe ape. Intr-un castron adanc se...

Au început filmările pentru cel mai nou sezon al show-ului Te cunosc de undeva!

Au început filmările pentru cel mai nou sezon al show-ului Te cunosc de undeva!
Galerie Foto Cel de-al 14-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși, promite să fie unul cu mari surprize, multă voie-bună și transformări fabuloase. Cei patru jurați, Ozana...

Echipa Neatza cu Rãzvan şi Dani jurizeazã în ultima confruntare pe echipe Chefi la cuţite

Echipa Neatza cu Rãzvan şi Dani jurizeazã în ultima confruntare pe echipe Chefi la cuţite
Galerie Foto În seara aceasta, de la 20:00, la Chefi la cuţite se va da startul ultimei confruntări pe echipe din sezonul special, dedicat familiilor şi totodatã se va decide şi ultima echipã care va ajunge în marea finalã...

Bogdan a șocat insula băieților încă din prima seară, dar nu și pe Gia: “Nu m-a surprins prea mult ce a făcut”

Bogdan a șocat insula băieților încă din prima seară, dar nu și pe Gia:  “Nu m-a surprins prea mult ce a făcut”
Galerie Foto Cea mai nouã ediţie Insula Iubirii, difuzatã asearã la Antena 1, a scos la iveală faptul că Alexandra nu îi este indiferentă lui Aurel. Reîntâlnirea cu femeia alături de care a avut cea mai lungă relație a...
Serviciul de email marketing furnizat de