x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Terasa schimba aspectul localului

Terasa schimba aspectul localului

27 Iul 2004   •   00:00

Graba si dorinta de a investi cat mai putin ii fac pe unii patroni de restaurante sa uite de bunul gust cand decid sa adauge localului si o terasa. Nu mai conteaza cum arata interiorul atat timp cat profitul iese.

CRISTINA CATANA

Pare usor sa amenajezi o terasa: cateva mese si scaune de plastic, cateva umbrelute si, optional, fete de masa si terasa a fost incropita. De cele mai multe ori, decorul din interiorul restaurantului nu are nici o legatura cu felul in care este amenajata terasa. Si nici mesele si scaunele nu au nici o legatura intre ele. Mese verzi, scaune albe, umbrele galbene si pline de praf, fete de masa albastre. Acesta este doar un exemplu de aranjament facut in graba pentru o terasa.

DEZACORD. Margrit Ion, sefa de sala la Restaurantul "La Casa Roz", spune ca nici patronului ei nu ii place modul in care este amenajata terasa. Decorul din interior reflecta bunul gust: mese si scaune din lemn alb-galbui, tapitate, tablouri originale pe pereti, la ferestre perdele roz din satin. Dar mesele verzi de plastic de afara, umbrelutele albe pline de praf, desi angajatii le spala in fiecare dimineata, schimba aspectul localului.

Pentru ca totusi diferenta sa nu sara foarte tare in ochi, au ornat gardul cu plante agatatoare si au montat niste lampi despre care Margrit spune ca "nu mai are nimeni asa ceva".

SCHIMBARE. Umbrelutele, care faceau reclama la diferite sortimente de bere, dadeau un aspect neplacut, in opinia lui Catalin Dragusin, patronul Restaurantului "Cocosu’ Rosu". De aceea, le-a schimbat cu o copertina de lemn. Acum "se vede caracterul de restaurant rustic si, oricum, pana acum nimeni nu a intrebat de umbrelute", spune Dragusin. Pentru el, modul in care arata terasa conteaza in proportie de 80% in parerea pe care clientii si-o fac despre local. De aceea, decorul terasei trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce se afla in interior, pentru a nu-l face pe client sa creada ca se afla intr-un alt local.

×
Subiecte în articol: gastronomie terasa