x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar "Top Chef Canada”, boicotat din cauza cărnii de cal

"Top Chef Canada”, boicotat din cauza cărnii de cal

de Tudor Cires    |    14 Mai 2011   •   08:25

Episodul din "Top Chef Canada” care urmează să fie difuzat luni, 16 mai, a stârnit deja multe controverse şi un val de proteste printre canadieni. Şi asta pentru că s-a aflat că unuia dintre chefii competitori i s-a cerut să creeze un fel de mâncare clasic franţuzesc utilizând ca ingredient principal carnea de cal. Carnea de cal este unul dintre alimentele tradiţionale ale gastronomiei din Hexagon.

Informaţiile despre subiectul viitorului episod din Top Chef Canada au "transpirat” dinspre echipa de producţie, iar luptătorii pentru drepturile animalelor nu au stat cu mâna în sân, scrie pe pagina sa "Huffpost Food”. Ei au deschis mai multe pagini de Facebook unde adună mesaje de la susţinători. Una dintre aceste pagini este "Boycott Top Chef – Protect the Horses”.

Carnea de cal este preferată în multe ţări – Franţa, Elveţia, Italia, Mexic, Japonia şi Brazilia, între altele – datorită faptului că are un conţinut ridicat de proteine, dar scăzut în grăsimi. În Canada, însă, consumul de carne de cal este tabu în multe părţi ale ţării, dar nu interzis. Este şi motivul pentru care peste 90.000 de cai sunt sacrificaţi în fiecare an aici. Alte animale, mai puţin obişnuite pentru a fi sacrificate pentru hrană, în cea mai mare parte a lumii, sunt balenele, în Norvegia, cămilele, în Egipt, maimuţele, în Africa sub-sahariană. 

×
Subiecte în articol: concurs culinar top chef carne de cal