x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Torturi si cura de slabire

Torturi si cura de slabire

18 Ian 2005   •   00:00

OCHIUL SOACREI

MONICA STEFANIA VELICU

Doamne, ce-i mai trece si nora-mii prin cap! Tot timpul ma uimeste, zau asa. Dar n-o sa ghiciti nici dintr-o mie ce vrea ea sa-i faca lui fiu-meu. Vrea sa-l puna la cura de slabire. Asa-i ca nu va trecea prin cap? Mai ales ca-l stiti pe baiat. Mereu a fost mai slabut, iar acum, cand s-a implinit si el putin dupa Sarbatori, gata, vrea sa-l puna la slabit. De ce nu s-o uita mai bine la ea? Eu nu stiu de unde moda asta in randul tineretului. Ca daca esti slabanog inseamna de fapt ca arati bine sau ca esti... "sexy". Na c-am spus-o si pe asta, chit ca mi-era cam rusine. Dar zau ca m-am suparat. Eu stiu vorba aia din batrani: "Grasa si frumoasa".

Si dupa cum va spuneam, am trecut pe la ei zilele trecute si eram chiar intr-o dispozitie de zile mari. Le facusem o fripturica la tava, sa te lingi pe degete, nu altceva, si un tort sa-l mananci din ochi. Ea, slabanoaga cum e, ca de rea nici mancarea nu se-asaza pe ea, se apuca sa manance cu pofta. M-am bucurat, de ce sa nu recunosc. Dar n-a durat prea mult, ca a venit baiatul. El, saracul, nici nu s-a uitat. L-am intrebat: "Dar ce e cu tine, puiu’ mamei, esti cumva bolnavior, de ce nu gusti si tu putin?". Mi-a raspuns ca nu vrea si a plecat. In timp ce infuleca de mama focului, nora-mea mi-a raspuns cu gura plina de tort ca barbatu-sau e la cura de slabire. Sa mor de suparare, nu altceva. Cum la cura, zic, pai nu-l vezi cat e de slab? Si stiti ce-mi raspunde? Ca a facut burta. Dar atunci, ma gandesc eu, de ce-o mai fi lasat Dumnezeu pe pamant burta, daca nu s-o poarte oamenii?

O iau cu binisorul si-o intreb a cui a fost ideea. Normal ca a ei si ca el "a fost de acord". Si stiti ce trebuie sa manance mititelu’ timp de doua saptamani? Ciorba de varza "pentru arderea caloriilor" si in rest cate un mar, cate o rosie, un iaurtel. Si nici un fel de dulciuri. Am vrut sa gust si eu putin din ciorba aia de varza. Groaznica! Si asta in timp ce ea se imbuiba in fata lui. I-am sugerat ca ar fi mai normal, daca tot a luat aceasta hotarare, sa-l si ajute putin. Macar sa manance cand n-o vede el. Dar mi-a raspuns ca era prea bun tortul si ca n-a rezistat tentatiei.

Lasa ca stiu eu ce fac. Astept sa plece si ma duc sa-i dau eu baiatului de mancare. Doar n-o sa-l las sa mi se anemieze. Si o data si-o data o prind eu pe ea la cotitura. N-o da Sfantul sa se ingrase ea putin? Eu, cu mana mea, o pun la cura.

VARZA. Varza este recunoscuta pentru proprietatile ei deosebite in cura de slabire. Ciorba de varza arde caloriile si va ajuta sa va pastrati silueta dorita.

CURA. Acum, dupa Sarbatori, cei mai multi vor sa scape de kilogramele in plus, dar de cele mai multe ori scapa doar pentru o perioada scurta, pentru ca apoi sa se ingrase mai tare. Si asta pentru ca nu stiu sa-si aleaga regimul potrivit si pentru ca nu sunt pregatiti in primul rand din punct de vedere mental.

LEGUMELE. Legumele sunt recomandate in orice cura de slabire. Trebuie sa aveti insa grija sa nu le asociati cu carnea sau lactatele, pentru ca ingrasa. Evitati fasolea si cartofii.

Click pentru a mari imaginea

FRUCTELE. Daca doriti sa scapati de anumite kilograme in plus si sa va curatati si organismul, o cura de fructe este binevenita. Cele mai recomandate pentru arderea caloriilor sunt grapefruitul, dar si alte citrice. Evitati pe cat posibil bananele.

CEAIUL. Ceaiul, de orice fel, este extrem de important intr-o cura de slabire. Baut cald seara, inainte de culcare, in loc de cina, poate face minuni. Atentie! Nu trebuie sa fie indulcit.
×
Subiecte în articol: slăbire cura