x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trigoane cu vinete

Trigoane cu vinete

14 Oct 2010   •   00:00
Trigoane cu vinete
5966-133825-untitled1.jpg● Ingrediente: 200 g făină de grău, 150 g făină de năut, 150 ml apă, 10 g drojdie, 4 vinete, doi căţei de usturoi, o lămâie, 100 g pastă de susan, 100 ml ulei de măsline, un dovlecel, sare, piper, busuioc verde, ardei iute, migdale, miez de nucă.

● Mod de preparare:
1
Vinetele se coc, se curăţă şi după ce s-au răcit puţin se taie bucăţi. Dovlecelul se spală, se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se pune într-un bol, se pasează şi se lasă într-o strecurătoare.

2 Se pun vinetele într-un bol, se adaugă 50 ml ulei de măsline, usturoi, sare şi piper. Se pasează două minute, se adaugă dovlecelul scurs şi pasta de susan, puţin busuioc şi se pasează în conti­nuare până se obţine o pastă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. Drojdia se dizolvă în apă călduţă, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute.

3 Se toarnă peste făina de grâu amestecată cu făina de năut, se adaugă restul de apă şi ulei de măsline, o linguriţă cu sare şi se frământă.

4 Se lasă să dospească până îşi dublează volumul, se rup bucăţi de aluat şi se modelează lipii mici. Se coc într-o tigaie de teflon fără ulei şi se servesc alături de salata de vinete.

● Sfat: La salata de vinete se mai pot adăuga ardei iuţi, migdale sau miez de nucă tocate.
● Băutura: Pinot Gris

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume