x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Turismul culinar in lume

Turismul culinar in lume

de Anna Borca    |    21 Aug 2007   •   00:00
Turismul culinar in lume

Revista The Independent din Londra a realizat un clasament al celor mai apreciate şi mai cunoscute festivaluri de gastronomie din lumea intreagă.


Revista The Independent din Londra a realizat un clasament al celor mai apreciate şi mai cunoscute festivaluri de gastronomie din lumea intreagă.


Anul 2007 a fost considerat, de unii specialişti din industria ospitalităţii, anul artei culinare. Au devenit din ce in ce mai populare manifestările de acest gen şi chiar se poate vorbi, la ora actuală, de un turism culinar. Sunt mulţi turişti pe care ii interesează, atunci cănd vizitează o ţară, in primul rănd gastronomia locală. De aceea unele agenţii şi centre de informare turistică organizează programe de acest gen. De exemplu, in Peru, un centru de informare turistică le propune turiştilor-gurmanzi următorul program: excursia incepe in Piaţa centrală de la Lima, unde turiştilor le sunt prezentate cele peste 300 de feluri de cartofi şi porumb care stau la baza bucătăriei peruane. Apoi se vizitează diverse localuri, iar la sfărşit turiştii sunt poftiţi la cel mai bun restaurant cu specific naţional.


CELE MAI BUNE. Revista The Independent a publicat chiar o listă cu manifestări, unde cel mai bine este reprezentată diversitatea artei culinare naţionale. Pentru aceasta au fost selectate zece ţări. Ca urmare a studiului, pe primul loc se află "Turul culinar in satele din sudul Italiei", unde participanţii sunt invăţaţi să pregătească mozzarela din lapte de bivoliţă, dulceaţă de struguri şi căpşune, şi, bineinţeles, tehnicile obţinerii, prin presare la rece, a uleiului de măsline. Pe locul doi se află Festivalul Naţional de Artă Culinară de la Singapore (Singapore Food Festival), care se desfăşoară in luna iunie. Vizitatorii acestui festival au ocazia de a gusta din cele peste 200 de preparate, in special din homari şi creveţi. Al treilea loc il ocupă Festivalul Berii de la Lausanne (mai-iunie), unde iubitorii de bere pot degusta peste 200 de mărci din diferite ţări. De asemenea, in acest clasament mai intră: Festivalul de Gastronomie din Vietnam, Festivalul homarilor din Africa de Sud, Festivalurile de whisky, ceai şi budincă din Marea Britanie, Festivalul mexican al condimentelor şi Festivalul de gastronomie din Irlanda.


Festival

In perioada 9-16 septembrie, la Hotelul "The Four Seasons" din Bangkok, va avea loc Festivalul Gurmanzilor "Annual World Gourmet Festival", care a ajuns la a opta ediţie. A devenit una dintre cele importante manifestări, la care se adună cei mai buni bucătari din lume. In decursul acestui eveniment vor avea loc schimburi de experienţe, bucătarii işi vor impărtăşi din secretele lor şi vor crea adevărate opere culinare. Autorul celui mai bun preparat va primi distincţia de "Cel mai bun bucătar". Această manifestare va fi coordonată de bucătarul-şef de la Hotelul "The Four Seasons" - Nicolas Schneller şi alţi doi maeştri in ale gastronomiei - Satochi Sawada şi Danilo Aiassa. La eveniment deja şi-au anunţat participarea Paul Wilson (Australia), Michael Ginor (SUA), Romain Fornell (Spania) etc.

×
Subiecte în articol: gastronomie