x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

04 Mar 2019   •   03:40
Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină? Mmmm! Gustoasele ciorbe și supe ale bunicilor! Cu cât ne-ndepărtăm ai mult de copilărie, cu-atât parcă ne dorim mai mult să le regăsim gustul, în lingura pe care o ducem la gură. Uite, bunăoară, zeama asta de găină cu zdrențe... galbenă-gălbioară, toată numai steluțe de grăsime bună, de pasăre de curte, parfumată cu pătrunjel proaspăt și deasă-deasă, cât să stea lingura... în picioare, cum zicea bunică-mea. Nu știu cum e cu rețetele bunicilor voastre, dar eu mare noroc am că am reușit s-o notez în caietul meu de nevastă tânără. Ei, și de acolo... v-o dăruiesc și domniilor voastre.

Condiția dintru început e să ai la-ndemână, în frigider, o găină de țară, adevărată! Ehei, ce noroc pe aceia care o au chiar în curte... dar să nu vă așteptați să vă-nvăț acum și cum se taie și se jumulește!

Zamă de găină cu zdrențe - rețeta

Găina, curățată cum se cuvine și porționată după tipic, se pune la fiert. În apă rece cu sare. Se spumuiește, de câte ori e nevoie, ca să rămână zeama limpede și frumoasă. Pentru asta, focul nu trebuie să fie puternic, doar... potrivit de tare. După juma’ de oră, .............

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×