x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Dan Negru, unul dintre simbolurile Antenei 1: „Am fost mereu împotriva curentului. Probabil, așa am supraviețuit”

Dan Negru, unul dintre simbolurile Antenei 1: „Am fost mereu împotriva curentului. Probabil, așa am supraviețuit”

29 Noi 2017   •   17:01
Dan Negru, unul dintre simbolurile Antenei 1:  „Am fost mereu împotriva curentului. Probabil, așa am supraviețuit”

Dan Negru este unul dintre simbolurile televiziunii care astăzi împlinește 24 de ani. Se află în echipa Antenei 1 de la sfârșitul anilor ‘90 și de numele său se leagă numeroase formate de succes, precum „Ciao Darwin”, „Ziua Judecății”, „Genialii”, „Te pui cu blondele” sau „Next Star”, cu care a înregistrat recorduri de audiență.

Din 1999 și până în prezent, Dan Negru deține supremația audiențelor în noaptea de Revelion. Anul acesta, pentru al 18-lea an consecutiv, Negru va prezenta la Antena 1 marele show al nopții dintre ani.

Am ajuns la al 18-lea Revelion. Dar longevitatea asta a început ca o întâmplare. În primii 10-11 ani,  în noaptea de Revelion se făcea câte o ediție specială a celui mai de succes show al sezonului și, cum show-urile mele au fost vreme de mai bine de un deceniu cele mai urmărite de la Antenă, am avut mereu și o ediție specială de Revelion. Apoi, după niște ani, publicul a întărit ideea de Negru, brand de Revelion. Și, recunosc, ideea de a continua Revelioanele cu Negru-brand a fost a Cameliei Voiculescu și se întâmpla acu’ vreo zece ani. Se pare că a avut o bună intuiție, pentru că în anii ăștia ne-am păstrat supremația de lider în noaptea de Revelion. Vreau să vă spun că l-am convins pe bunul meu prieten, Florin Piersic, să fie lângă mine anul acesta, în noaptea dintre ani. Nu spun în ce mod, doar că l-am convins. Cu greu, dar am reușit. Eu cred că Florin va rămâne cel mai de succes actor român din toate timpurile. Dar el e doar unul din momentele Revelionului, vor fi toate marile nume din showbizul românesc acolo”, spune Dan Negru.

Din 30 noiembrie, Dan Negru va prezenta la Antena 1 un nou format, “Guess My Age – Ghicește vârsta”, care va premia intuiția cu importante sume de bani. Prima ediție a show-ului va fi una specială care va aduce în postura de concurenți trei campioni, Florin Răducioiu, Cătălin Moroșanu și Marian Drăgulescu.

Show-ul nou de la Antenă va fi altceva. Lazarov, pe care-l pomenesc adeseori, m-a învățat să fiu mereu altfel decât ceilalți. Când făceam Ciao Darwin, cu Mama Natură, asistentele tv încă nu se inventaseră. Când toți aveau asistente tv în show-uri, eu am renunțat la ele și am făcut emisiuni cu copii. Am fost mereu împotriva curentului. Probabil, așa am supraviețuit. Guess my age, noul meu show, e o noutate absolută pe piața tv. Și asta contează mult pe o piață tv destul de previzibilă”, mai spune Negru.

Dan Negru a absolvit Liceul economic din Timișoara, numai că pasiunea pentru cifre nu a fost suficient de puternică să-l determine să-și continue studiile în domeniu. A ales Dreptul și ulterior Jurnalismul, iar odată cu aceste decizii importante, la orizont a apărut și omul de televiziune Dan Negru. A început la un nivel ridicat. Wikipedia spune despre el că a realizat primul interviu din viața sa cu Dan Spătaru, un monstru sacru al muzicii ușoare românești. După câțiva ani petrecuți la Radioteleviziunea Română, Dan Negru a acceptat provocarea de a prezenta emisiuni de divertisment la Antena 1.

×
Subiecte în articol: dan negru