x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De ce e bine să crezi în Dumnezeu

De ce e bine să crezi în Dumnezeu

23 Ian 2017   •   17:03
De ce e bine să crezi în Dumnezeu

Fericirea este relativă și depinde de o sumă de factori. Nu-i putem controla pe toți. A fi fericit și mulțumit de viața ta este o chestiune extrem de relativă și este o realitate aboslută faptul că nu suntem fericiți tot timpul, nici unul dintre noi, scrie ziarulring.ro.

Momentele grele sunt deseori mai dese decât cele calme și bune, iar fericirea este, în bună măsură, o chestiune o alegere personală. În toată realitatea noastră de zi cu zi intervine Dumnezeu. Nu direct, pentru că avem posibilitatea de a alege și de a face conform propriilor noastre decizii, dar credința în Dumnezeu, manifestată în cele mai variate formele ale sale este în esență o cautare a fericirii, o dovadă de speranță și (posibila) garanție a unui suport.

1. Nu subestima puterea credinței. Ateii spun că Dumnezeu nu există și pot oferi argumente solide în favoarea opiniei lor. Dar adevărul este că, a crede în Dumnezeu poate da speranță acolo unde nimic altceva nu mai poate face nimic, acolo unde realitatea pare copleșitoare, iar greutățile de netrecut. Este cert că absența credinței lasă o gaură în conștiința omului, un gol care nu poate fi acoperit niciodată, cu nimic. Poate să fie tocmai asta dovada existenței lui Dumnezeu.

×
Subiecte în articol: dumnezeu credinta religie