x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De Crăciun, turiştii britanici au inaugurat hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

De Crăciun, turiştii britanici au inaugurat hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

de Diana Scarlat    |    26 Dec 2012   •   15:59
De Crăciun, turiştii britanici au inaugurat hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Faptul că frumuseţile României sunt mai apreciate de străini decât de români este confirmat şi de prezenţa în număr mare a turiştilor britanici la inaugurarea hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, ce a avut loc ieri, în ziua de Crăciun.

Doisprezece turişti englezi au dormit în noaptea de Crăciun în camerele hotelului de gheaţă şi au mâncat la restaurantul cu mese şi scaune din gheaţă, petrecând cu muzică, dans şi diferite surprize, până târziu în noapte. Chiar dacă doar britanicii au avut curajul să profite de întreaga ofertă a hotelului de gheaţă, la inaugurare au participat şi foarte mulţi români şi turişti din alte ţări, toţi fiind atraşi de construcţia unică în sud-estul Europei.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este construit în fiecare iarnă, din cărămizi tăiate direct din apa îngheţată a lacului glaciar Bâlea şi sculptate de artişti, iar ideea îi aparţine lui Arnold Klingeis, actual primar al oraşului Avrig. Primul hotel de gheaţă de la Bâlea lac s-a construit cu opt ani în urmă, când Arnold s-a gândit să profite de oferta excepţională a naturii şi să facă în România, pe banii familiei lui, o atracţie turistică imposibil de refuzat, care să poarte numele României pe buzele tuturor – şi a reuşit: Bâlea Lac este astăzi una dintre zonele preferate de turiştii din toată lumea şi, ca multe alte locuri minunate din ţara noastră, primeşte un număr mare de turişti străini.

În această iarnă, Hotel of Ice a fost construit pentru a opta oară, în inima Masivului Făgăraş, cu un design special pentru fiecare cameră, ca şi pentru barul de gheaţă şi restaurantul de gheaţă. “În fiecare an abordăm o altă temă, iar tema actualului proiect de marketing turistic Hotel of Ice- Bâlea Lac este “Carnaval”. Decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere au fost alese în conformitate cu această temă. Hotelul are 12 camere, un hol de primire pentru oaspeţi şi un hol central, unde este amenajat barul de gheaţă. În holul central funcţionează şi restaurantul, unde cei interesaţi mânca pe platouri de gheaţă”, explică Arnold Klingeis, iniţiatorul proiectului.

Alături de Hotel of Ice, în zilele următoare va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă.

Pentru ultimele zile, înainte de Revelion, ofertele sunt deosebit de avantajoase şi reducerile sunt de până la 25% faţă de preţul iniţial, pentru cei care încă nu şi-au făcut un program pentru noaptea ce face trecerea în noul an.


×