x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Deznodământ spectaculos la Asia Express: Dorian Popa și mama sa, salvați pentru a treia oară consecutiv de la eliminare

Deznodământ spectaculos la Asia Express: Dorian Popa și mama sa, salvați pentru a treia oară consecutiv de la eliminare

27 Feb 2018   •   17:07
Deznodământ spectaculos la Asia Express:  Dorian Popa și mama sa, salvați pentru a treia oară consecutiv de la eliminare
Sursa foto: DIANA OROS

Concurenții au parcurs deja o parte din maratonul ,,Asia Express”, joc ce a continuat aseară în a doua țară din Drumul Dragonului, Laos, supranumită și țara spiritualității. Înainte de începerea probelor, vedetele au participat la o ceremonie de binecuvântare într-o școală de conduită budistă, menită să le ofere energie pozitivă și să îi protejeze în probele de foc ce i-au așteptat în continuare. Finalul ediției a fost spectaculos și imprevizibil pentru fiecare concurent aflat în joc: Dorian Popa și mama sa au fost propuși spre eliminare, dar salvați pentru a treia oară consecutiv, deoarece dragonul din cutia misterioasă a fost și de data aceasta verde.

Deși au văzut pentru prima data soarele în zece zile, temperaturile fiind mult mai crescute în Laos, concurenții s-au lovit de reticența localnicilor, care, după spusele lor, nu au părut la fel de dornici ca în Vietnam să le întindă o mână de ajutor:  ,,Nici nu se uită la tine. Se fac că nu te văd, nu se opresc și nu par să se simtă vinovați”, afirma Liviu Vârciu. Pentru Dorian Popa și mama sa, care au ajuns pe ultimul loc la punctul de control din Vietnam, ziua s-a dovedit a fi și mai dificilă. Pentru că nu au fost eliminați, au primit o penalizare ce le-a interzis să vorbească pe parcursul jocului, iar comunicarea prin semne cu localnicii nu a fost deloc ușoară.

Prima misiune a zilei a fost un test al dexterității și al rapidității, căci ajunși la un alt templu, concurenții au fost nevoiți să aleagă una dintre îndatoririle călugărilor budiști și să o îndeplinească în timpul specificat, diferit în funcție de sarcină. Vica Blochina și Daniela crudu au ales să mediteze, Dorian și mama sa au spălat vase, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au dat cu mătura, frații Moroșanu au tăiat lemne, Lora și Ionuț Ghenu au plantat flori, iar Raluk și Ana Baniciu s-au ocupat de grădinile templelor. Ulterior, fiecare echipă a primit o rugăciune pe care a fost nevoită să o învețe până la următorul punct de control. Dificultatea probei a stat în faptul că textul era scris după alfabetul lor propriu, iar concurenții nu au văzut la prima vedere decât o înșiruire de linii, puncte și ,,șerpișori”, după cum a afirmat Liviu Vârciu amuzat.

Doar primele trei echipe care au ajuns la punctul de control și au recitat corect rugăciunea s-au calificat pentru proba de amuletă. Misiunea a pus în joc o miză importantă, 500 de Euro și un dicționar, atribuite doar primei echipe care îndeplinea o provocare a concentrării și echilibrului. Dorian Popa și mama sa, Lora și Ionuț Ghenu, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au fost vedetele care s-au calificat în proba amuletei de luni seară. În timp ce unul dintre coechipieri a încercat să își păstreze balansul pe un stâlp, partenerul său a fost nevoit să găsească răspunsuri la întrebări ce îi puneau la încercare rapiditatea și atenția. La fiecare răspuns corect, coechipierul de pe stâlp avansa, iar la fiecare dezechilibrare echipa era nevoită să pornească de la zero. Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au dat dovadă de mult tact și concentrare și au reușit să termine primii, câștigând astfel proba amuletei.

Pentru că jocul devine din ce în ce mai dificil, următoarea provocare a fost un test al intuiției, pe care doar Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu l-au îndeplinit contracronometru. Fiecare concurent a fost legat la mâini de coechipierul său și a avut la dispoziție doar zece minute pentru a se dezlega, în caz contrar fiind nevoiți să plece în cursă cu sfoara la mâini. Deși Liviu și Andrei s-au dezlegat în mai puțin de două minute, vedetele rămase nu au reușit să deslușească misterul și au plecat spre următoarea misiune legați. Pentru Dorian și mama sa, care erau penalizați să nu vorbească, aceasta a fost o altă provocare ce le-a demonstrat că testul  ,,Asia Expressimplică depășirea limitelor în fiecare moment: ,,Cu cele două pedepse mi-am dat seama că jocul este din ce în ce mai greu de dus...”, afirma acesta. Ajunși la Copacul Vieții, concurenții au luat un cartonaș ce indica un lucru de care au fost nevoiți să facă rost. Pentru că indiciul era scris în lao, ajutorul localnicilor s-a dovedit a fi, încă o data, extrem de prețios.

Finalul ediției a fost unul memorabil, căci Dorian și Luminița Popa s-au salvat de la eliminare pentru a treia oară consecutiv, deși au fost propuși să iasă din joc de prima echipă ajunsă la punctul de control- Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu. ,,Tăticii” au câștigat departajat prima etapă din Laos, așa că tot ei au stabilit cine va juca alături de un handicap în ediția din seara aceasta, care va începe la ora 20:00 pe Antena 1. Ana Baniciu și Raluka vor fi îngreunate în misiunea de azi de o localnică, ce nu cunoaște limba engleză, iar dacă aceasta va reuși să țină pasul într-o competiție dură, cei din fața micilor ecrane vor vedea marți seară, doar la ,,Asia Express”.

×
Subiecte în articol: Asia Express