x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Două recorduri mondiale ale “regele mersului pe sârmă”, Nik Wallenda

Două recorduri mondiale ale “regele mersului pe sârmă”, Nik Wallenda

de Sebastian S. Eduard    |    03 Noi 2014   •   16:31
Două recorduri mondiale ale “regele mersului pe sârmă”, Nik Wallenda

Nik Wallenda a intrat în istorie ieri, după ce a traversat pe un cablu, la mare înălţime, distanţa dintre doi zgârie-nori din “Oraşul Vânturilor”, Chicago, fără plasă sau alte echipamente de siguranţă. Discovery Channel a surprins fiecare moment incredibil al evenimentului, iar telespectatorii au avut ocazia de a urmări cu sufletul la gură ambele părţi ale cursei, într-una dintre zonele cu cele mai puternice vânturi din Chicago, după lăsarea serii. Programul “Nik Wallenda deasupra oraşului Chicago” a fost difuzat live în Statele Unite şi în peste 220 de ţări şi teritorii, inclusive în România în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, pe Discovery Channel.

Nik a stabilit două recorduri mondiale cu această cursă pe cablu la mare înălţime, deasupra oraşului Chicago: unul pentru panta cea mai abrută pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi. După această reuşită, Nik deţine acum 10 recorduri mondiale, inclusiv traversarea pe cablu a Marelui Canion din 2013, transmisă în direct pe Discovery.

“Probabil m-aţi văzut tremurând acolo ca o frunză”, a spus Wallenda după ce a încheiat cu succes cursa pe cablu, legat la ochi. “Cablul tremura sub picioarele mele şi nu-mi doream decât să ajung în partea cealaltă.”

×