x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 10 trucuri de make-up pentru a arăta senzațional la 40 de ani

10 trucuri de make-up pentru a arăta senzațional la 40 de ani

19 Oct 2015   •   10:08
10 trucuri de make-up pentru a arăta senzațional la 40 de ani

O dată cu trecerea timpului, pe chipul dumneavoastră vor putea fi observate diferite schimbări. Potrivit www.prevention.com, cu ajutorul produselor potrivite și cu puțină răbdare puteți arăta minunat indiferent de vârstă.

Make-up artistul Bobbi Brown oferă 10 sfaturi de machiaj pentru a părea tânără și la 40 de ani.

1. Cum să camuflați liniile din jurul buzelor?
Primul pas: nu uitați niciodată de loțiunea hidratantă, în special în zona din jurul gurii. Vă va ajuta să „umpleți” pielea, făcând aceste linii mai puțin vizibil. Cât despre buze, se recomandă să folosiți un balsam de buze cu ceară de albine, continuând cu un creion și cu un ruj cremos și hidratant, bogat în uleiuri.

2. Cum să întindeți fondul de ten peste crema cu retinol?
Cremele de față pe bază de retinol stimulează cu adevărat producția de colagen. Există totuși și un dezavantaj: fondul de ten nu se întinde tocmai perfect. Pentru a obține efectul dorit, fără a renunța la puterea retinolului, trebuie să încercați următorul truc: după ce ați aplicat crema anti-rid aplicați un strat subțire de loțiune hidratantă pentru față. Așteptați un minut între aplicări.

3. Cum să vă conturați sprâncenele astfel încât să arate natural?
Chiar dacă sprâncenele s-au subțiat o dată cu înaintarea în vârstă sau de la pensatul excesiv de-a lungul timpului, rezultatul este același. Pentru a le contura în așa fel încât să arate frumos și natural, va trebui să urmați un proces în patru pași: începeți prin a umple sprâncenele cu ajutorul unui creion, folosind mișcări scurte și ușoare. Apoi, cu pensula specială pentru sprâncene aplicați un strat de pudră. În final, periați sprâncenele și fixați cu un gel pentru sprâncene. Culoarea pe care trebuie să o alegeți trebuie să fie asemănătoare cu nuanța cea mai închisă a părului.

4. Cum să ascundeți urmele lăsate de soare?
Probabil de-a lungul timpului nu ați utilizat întotdeauna o loțiune cu factor de protecție și acum trebuie să ascundeți petele. Make-up artistul vă recomandă să aplicați concealer de culoare galbenă prin mișcări ușoare de tapotare în zonele afectate. Apoi aplicați fondul de ten în mod obișnuit.

5. Cum să estompați liniile fine formate dinspre nas spre gura?
Folosiți o cremă foarte hidratantă și aplicați un fond de ten cremos, asigurându-vă că îl aplicați în cute. Pentru a distrage atenția, puneți accentul pe pomeți folosind un blush de culoare roz deschis.

6. Cum să obțineți buze mai pline fără injecții?
O dată cu înaintarea în vârstă, există posibilitatea ca buzele să se subțieze din cauza lipsei unor anumite uleiuri hidratante în corp și a scăderii densității osoase. Dar pentru a combate această problemă nu veți fi nevoită să vă injectați acid hialuronic. Conturați-vă buzele cu un creion cu o nuanță mai închisă decât buzele și umpleți-le cu un ruj cremos într-o nuanță deschisă, roz pal sau culoarea piersicii, care va reflecta lumina și va crea impresia de buze pline. Încheiați cu un luciu de buze cu colagen.

7. Cum să alegeți corect fondul de ten?
Nimic nu este mai frustrant decât să constatați că fondul de ten vă face să arătați mai rău decât atunci când nu sunteți machiată. Trucul pentru a evita aceste neplăceri este să alegeți produse cu subtonuri de galben. Cereți ajutorul consultantului din magazin.

8. Cum să purtați blush-ul fără a arăta ciudat?
Vă doriți o imagine vibrantă și de aceea nu trebuie să exagerați. Dacă tenul este corect hidratat, nu ar trebui să vă confruntați cu probleme. În plus, make-up artistul vă recomandă să folosiți și un blush sub formă de cremă și să alegeți nuanțe puțin mai închise decât cele a tenului.

9. Cum să păstrați forma sprâncenelor?
De parcă subțierea sprâncenelor nu ar fi fost suficientă, firele încep să devină sârmoase și greu de îmblânzit. Trucul este să tundeți sprâncenele în loc să le pensați. Tot ce trebuie să faceți este să le pieptănați și cu ajutorul unei forfecuțe pentru cuticule să tundeți firele care depășesc conturul.

10. Cum să estompați aspectul de pleoape căzute?
Pentru a vă accentua privirea, specialistul recomandă să le conturați fin, urmărind îndeaproape linia genelor, folosind un fard într-o nuanță medie de maro, accentuând spre exterior și estompând în colțul interior.  

×