x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 18 modele de ghete actuale şi versatilitatea lor

18 modele de ghete actuale şi versatilitatea lor

10 Oct 2017   •   17:31
18 modele de ghete actuale şi versatilitatea lor

O garderobă inspirată se construieşte pornind de la achiziţionarea elementelor de bază, iar o pereche de ghete trebuie să fie printre primele alegeri. Ghetele rămân elementul esenţial al toamnei şi al iernii din garderoba fiecărei femei. Realitatea însă este că ghetele fac excelent şi tranziţia dinspre vară spre toamnă, şi pe cea dinspre iarnă spre primăvară, iar designerii au conceput inclusiv modele decupate, pentru a acoperi integral şi outfiturile celui dintâi sezon al anului. Dacă la toate acestea, adăugăm şi adevărul rebel al unor sporturi în care nu sunt abandonate în ruptul capului nici în miezul caniculei, putem afirma că, practic, ghetele sunt singurul item care traversează fără complexe orice anotimp. Dar sezoanele reci sunt captate într-un mod aparte în periplul lor, iar femeile- captivate de acest atu. Am aliniat pentru dumneavoastră cele mai agreate modele de actualitate, justificând oportunitatea folosirii lor şi outfituri (pe) care le pun în valoare.

  1. Ghete din piele naturală

Ghetele cele mai bune sunt întotdeauna acelea care ştiu să capteze tendinţele modei şi să răspundă nevoilor zilnice de purtare, pentru a-şi prelungi constant viza de rezidenţă în garderoba unei femei. O pereche de ghete dama din piele naturală, prelucrate atent cu tăieturi clasice şi accente în tendinţe sunt must have-ul inevitabil la modă, din garderoba fiecărei femei. Niciun outfit al sezoanelor reci nu se poate dispensa de prezenţa lor. În ţinute office, în stilul casual, în outfituri de ocazie, prelucrarea netedă a texturii lor e logo-ul care confirmă reuşita unei apariţii cool. Impactul lor asupra ţinutei poate fi potenţat de forma tocului, dar lipsa lui nu le diminuează valoarea. Costume de inspiraţie masculină, piese în carouri, blugi skinny şi cămăşi uni, fuste maxi sau midi şi pulovere cu decor minimalist îşi pun în valoare potenţialul oricând, alături de ele.

2. Ghete din piele întoarsă

Ghetele din piele întoarsă sunt alternativa perfectă pentru momentele în care o femeie se află în dilemă: ar prefera un stil casual, dar n-ar pune nici eleganţa la colţ. Exact pentru aceasta s-au născut se pare, modelele de ghete din piele întoarsă, cu toc mediu şi talpă tip bocanc, un mix surprinzător între un design în tendinţe şi o resursă de confecţie de mare rafinament. Sunt extrem de comode şi se pot asorta cu stil la o ţinută compusă ad-hoc din pantaloni în croi clasic, un pulover alb şi o geacă de piele naturală. Iar jocul combinatoriu nu se încheie aici: dacă puloverul e înlocuit cu un cardigan sau o vestă cu franjuri, accesoriul în trend promite dublarea mizei.

3. Ghete din piele lăcuită

Trendul pantofilor din piele lăcuită a contaminat şi ghetele, spre bucuria femeilor pline de originalitate, care ştiu că încălţămintea în culori vibrante e o metodă fără greş prin care să se facă remarcate. Variantele victoriene, fără şiret sunt piesa perfectă a outfiturilor în manieră office elegantă: o fustă din piele cu talia înaltă şi o cămaşă cu imprimeu simplu sau o bluză la graniţa dintre elegant şi edgy. Variantele cu şiret se pot integra uşor şi în outfituri smart casual sau chic casual. Ele pot fi purtate cu blugi sau leggings şi un top simplu pentru un look de senzaţie, fără sforţări.

 

4. Ghete western

Ghetele western aproape că şi-au consolidat un statut de must have, după ce au revenit în forţă constant în ultimele sezoane. Ghetele tip cowboy au un toc foarte confortabil şi un design extrem de versatil, atuuri care le fac potrivite pentru orice activitate şi uşor de integrat în diverse categorii de outfituri. Modelele cu barete sau împletituri laterale au un farmec aparte, iar decupajul ovoid specific poate fi magistral pus în evidenţă de o baretă mediană, flancată de franjuri. Cele mai drăguţe modele sunt cele din piele întoarsă, în culori neutre, care pot fi asortate şi la blugi, dar şi la rochii cu print floral şi o geacă din piele sau din denim, pentru un outfit foarte chic.

5. Ghete military

Ghetele military au intrat în lumea modei cu o destinaţie precisă: femeia modernă nonconformistă. Sunt decorate cu şireturi, fermoare sau ţinte şi pot fi combinate cu diferite outfituri casual sau elegante, pentru a obţine stiluri diferite. Într-o ţinută urban chic o pereche de ghete military va fi de mare efect lângă o rochie din material fluid şi o geacă de piele.

6. Ghete cu talpă ortopedică

Ghetele cu talpă ortopedică sunt o variantă de încălţăminte călduroasă şi confortabilă, care se pretează şi purtării pe zăpadă. Îmblănite în interior, ele sunt alegerea potrivită a femeilor care nu vor să renunţe la înălţime. Modelele cu talpă antiderapantă asigură confortul şi împiedică alunecarea pe străzile înzăpezite sau îngheţate. Sunt încălţări neobişnuit de versatile, extrem de potrivite unei ţinute casual, formată din jeansi şi geacă de fâş sau unei ţinute office, în care se mixează o fustă conică, un cardigan şi un palton elegant.

7. Ghete îmblănite

Dacă iarna e dreptul necontestat al căciulilor, jachetelor şi gulerelor să fie din blană, era firesc ca, într-o bună zi, şi ghetele să şi-l revendice. Demersul a reuşit, iar azi fiecare femeie se poate bucura de modele garnisite cu acest material extrem de călduros. Modelele cu talpă joasă şi detalii de blană vor completa perfect o ţinută urban cool, compusă din palton masculin, blugi skinny şi o şapcă. Pentru outfituri mai elegante, se poate miza pe modele cu toc gros, care vor întregi o ţinută formată, de pildă, dintr-o redingotă feminină, A-line şi o beretă din stofă.

8. Ghete biker

Celebrele ghete biker sunt nelipsite de pe catwalk de câteva sezoane şi au intrat cu trufie şi în garderobele celor mai cool fashioniste ale momentului. Pentru femeile cu personalitate, ele sunt o piesă basic, dar şi spiritele mai delicate le pot proba virtuţile. Evident, combinaţiile cele mai previzibile sunt cu jachete biker şi colanţi din piele, dar modelele acestea pot da unor ţinute boho un aer edgy sau casual smart, purtate cu rochii midi vaporoase, pantaloni scurti din denim sau boyfriend jeans şi un blazer lung.

9. Ghete patchwork

Stiliştii au fost de-a dreptul părtinitori cu ghetele patchwork în ultimul timp, iar tendinţa lor denotă că vor să convingă fashionistele cu orice preţ să le introducă în garderobă. Autonomie, originalitate, îndrăzneală sunt trăsături definitorii ale unei apariţii chic. Or, ghetele peticite, cu logo print inclus, completează, prin însăşi natura decoraţiilor, orice ţinută, în aşa fel încât vor fura instantaneu privirile celor din preajmă, fără mult efort. De obicei sunt prevăzute cu fermoare care se închid lateral şi cu o talpă confortabilă din cauciuc. Ele se pot asorta cu succes la outfituri casual, de inspiraţie masculină şi rock-chic. Întrucât peticele pot fi din materiale diferite sau secvenţiate prin decoruri diferite, se impune ca restul outfitului să rămână într-o notă sobră, minimalistă. O ţinută all denim, de exemplu, le poate scoate excelent la rampă.

10. Ghete cu jambiere incluse

Ghetele cu jambiere incluse sunt tendinţa inevitabilă a sezoanelor reci, iar diversitatea de ţinute care se pot construi în jurul lor e mai ofertantă decât s-ar crede. Ele sunt prietene declarate ale outfiturilor cu print. O rochie tunică cu imprimeu tartan şi o pereche de ghete joase, din această categorie, într-o nuanţă nude pot desăvârşi oricând un look romantic.

11. Ghete cu toc gros

Ghetele cu toc gros sunt extrem de comode şi suficient de feminine, în pofida calapodului lor de o aparentă masivitate. O cămaşă cu tiv inegal şi o fustă maxi secţionată sau blugii favoriţi, anticipaţi de un pulover şi o jachetă în tendinţe sunt strategii simple prin care orice femeie se poate face remarcată, printr-o apariţie plină de personalitate şi stil.

12. Ghete cu platformă

Ghetele cu platformă, cu sau fără şireturi, în decor simplu sau prevăzut cu aplicaţii dau un farmec aparte oricărei ţinute şi se pot purta atât la serviciu, cât şi în oraş, la o ieşire cu prietenii sau la un party. Li se pot alătura cu succes geci şi pantaloni din piele, fuste maxi şi cămăşi simple, pentru un look adaptat perfect tendinţelor de ultim sezon.

13. Ghete stiletto

Ghetele cu vârf ascuţit şi toc subţire, inspirate de sofisticaţii pantofi stiletto sunt perfecte pentru ţinutele elegante de seară, dar şi pentru outfiturile de birou. O apariţie de sezon, la un cocktail cu pretenţii e de neconceput în absenţa lor. Pentru că forma lor emană îndrăzneală şi eleganţă, se impun piese vestimentare din materiale atent selecţionate şi combinate cu stil. Dar nici ţinutele casual nu le renegă: atât de disponibilii blugi skinny fac cu ele o echipă imbatabilă, într-un arbitraj în care linia de tuşă poate fi asigurată la fel de eficient şi de o cămaşă, ca şi de un pulover elegant.

14. Ghete ankle boots

Unul dintre itemurile cele mai practice şi în vogă sunt aşa-numitele ankle boots, indiferent dacă prezintă închidere cu şiret, fermoar sau elastice laterale. Rivale de temut ale botinelor, ele se pot purta, în ţinutele de zi, alături de o pereche de jeansi sau pantaloni slim fit, dar şi la birou, cu o fustă creion sau cu o rochie dreaptă ori un costum clasic.

15. Ghete cu şireturi, catarame, ţinte şi barete

Prezenţa şireturilor în modelul unei ghete nu e o noutate, dar plasarea lui până spre extremitatea bombeului, suprapunerea unor barete multiple, cu catarame supraacesorizate cu ţinte e trendul de ultim moment. Noua concepţie decorativă a ghetelor le dă o allură rock chic. Fiindcă negrul e culoarea în care abundă modelele, ţinutele all black sunt cele mai îndreptăţite opţiuni de primă abordare. Itemurile în combinaţii integral din piele au locul secund pe podiumul potrivirilor de outfit, iar fustele combinate cu pulovere asimetrice pot fi de asemenea o reţetă vestimentară de mare succes.

16.Ghete cu lanţuri decorative

În sezonul actual, toate secretele încălţămintei de succes stau în detalii. Toamna aceasta şi iarna ce-i va urma sunt anotimpurile fashion de senzaţie. Ghetele cu lanţuri multiple, aplicate în jurul gleznei sau poziţionate în partea anterioară sunt perfecte pentru o accesorizare modernă a ţinutelor. Model de încălţăminte de inspiraţie punk, ele se adaptează excelent unor outfituri minimaliste, singura grijă a purtătoarelor rămânând aceea de a menţine toate celelalte accesorii adiţionale în note discrete.

17. Ghete metalizate

Ghetele în nuanţe argintii sau aurii sunt de ceva vreme favoritele stiliştilor şi au păşit cuvios în garderoba multor iubitoare de modă, total convinse că prezenţa lor dă outfiturilor o incontestabilă infuzie de stil. Ele se pot asorta la ţinute în nuanţe cuminţi, monocromatice, la outfituri terne, dar şi la combinaţii tactice care mizează pe un efect de culoare, pentru un look în tendinţe. Pentru că modelele sunt spectaculoase, ele pot da o tentă extrem de vie şi ţinutelor casual sau celor office, cât timp restul outfitului se menţine într-o notă clasică şi feminină. 

18. Ghete Chelsea

Ghetele Chelsea sunt acea piesă de încălţăminte care poate impulsiona orice femeie spre activităţi outdoor, atunci cand toate par să se pună împotrivă: vremea rece, mulţimea copleşitoare de datorii casnice, apetitul pentru job sau pentru plimbări, caldarâmul umed şi alunecos, momentul şi targetul zilei. Ele sunt motivaţia perfectă de care o femeie are nevoie spre a căpăta încredere în reuşita acţiunilor ei. Cum izbutesc s-o facă? Simplu: sunt comode şi uşor de încălţat, sunt la modă, sunt călduroase, fără a fi masive, au un aspect distins, sunt practice şi elegante în egală măsură. Nici nu există strategii mai sigure prin care rivalii să fie scoşi de joc. Ghetele victoriene reprezintă în sine o lecţie perfectă de tactică, demnă de arta unui expert militar. Specificul lor de design le face inconfundabile: au vârf rotund şi talpă joasă sau toc minimalist, sunt prevăzute lateral cu o benzi de elastic care se extind chiar sub glezne, dar nu până la nivelul tălpii, în partea posterioară prezintă o minibaretă în decor, iar, în zona gleznei, carâmbul este mai ridicat. Ele reflectă perfect stilul british, deci se vor purta cu succes alături de costume de inspiraţie bărbătească, salopete de blugi, ţinute all black cu fuste sau pantaloni, dar şi alături de o rochie slip sau o helancă şi o fustă midi.

Contrar unei gândiri larg răspândite, ghetele pot fi o reală emblemă a feminităţii, dacă se negociază corect compromisul perfect între aceasta şi aparenta lor duritate. Ele sunt o piesă extrem de receptivă la designuri şi detalii ornamentale multiple, iar demersul lor tatonează constant drumul spre garderoba fiecărei femei. Şi, din ziua când au fost inventate, niciodată n-au dat greş.

×