x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 5 măşti naturale eficiente în combaterea tenului gras

5 măşti naturale eficiente în combaterea tenului gras

28 Oct 2015   •   11:46
5 măşti naturale eficiente în combaterea tenului gras

Dacă te confrunţi cu problema feţei care luceşte, este uleioasă la atingere şi are coşuri, trebuie să stii că te numeri printre cei care au tenul gras. Tenul gras este cel mai des întâlnit tip de ten.

Problema acestui tip de ten îşi are originea în androgenii care stimulează producția de sebum. Deși fenomenul este unul natural şi benefic pentru piele, devine o problemă atunci când lucrurile scapă de sub control.Când producția de sebum este prea mare, porii se dilată pentru a face loc acestui exces. Excesul de androgeni poate de asemenea să conducă la îngroșarea porilor, blocând sebumul să iasă la suprafață, fapt ce va favoriza apariția punctelor negre și pustulelor albe.

Acest lucru face ca tenul gras să fie cel mai sensibil tip de ten, căruia trebuie să îi acordăm o grijă şi o atenţie corespunzătoare.

Te-ar mai putea interesa si:
Cum prevenim alergiile
Remedii naturale pentru astenia de toamnă
Cele mai nocive alimente pentru corpul tău

Acestea sunt cele mai eficiente măşti din ingrediente naturale pentru tenul gras, pe care le poţi prepara şi aplica oricând acasă, care au efect astringent şi care absorb grăsimile în exces, reglând secreţia de sebum:

1. Mască pe bază de albuş de ou şi zeamă de lămâie

Albuşul oului este indicat pentru tenul gras, întrucât strânge pielea şi reduce porii. Lasă tenul ferm, frumos şi sănătos. Pentru a prepara masca ai nevoie de un ou şi de câteva picături de suc de lămâie. Separă albuşul de gălbenuş. Pune albuşul într-un bol şi adaugă picăturile de suc de lămâie. Amestecă bine, aplică pe faţă şi aşteaptă să acţioneze timp de 15-20 de minute. Când masca s-a întărit, clăteşte cu apă calduţă.

2. Mască cu argilă 
.......................

Citește mai mult AICI

×