x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 7 ore de somn pe noapte, pentru un ten frumos! Pielea se regenerează între orele 1-3 a.m.

7 ore de somn pe noapte, pentru un ten frumos! Pielea se regenerează între orele 1-3 a.m.

05 Oct 2019   •   14:43
7 ore de somn pe noapte, pentru un ten frumos! Pielea se regenerează între orele 1-3 a.m.

Nu sunt suficiente cremele și masajele faciale, pentru a avea un ten frumos, luminos și curat! Studiile arată că o condiție esențială este să dormim câte 7 ore pe noapte. Somnul odihnitor și suficient păstrează... elasticitatea pielii. Privarea de somn, în schimb, ne aduce mari neplăceri.

Seara cu prietenii, vizionarea serialul preferat, sau rezolvarea până târziu, în noapte, a unor fișiere pentru serviciu (sau pentru hobby-ul nostru) - sunt suficiente motive să scurtăm timpul de somn. Dar, privarea corpului nostru de aceste ore prețioase de somn ne pune sănătatea pielii în pericol.

După ce ne-am petrecut ziua protejându-ne (sau nu) de agresiunile externe, pielea are nevoie de somnul nostru pentru a se reînnoi și a se repara. Regenerarea celulelor, spun cercetătorii, are o perioadă „de vârf”, iar aceasta este între 1 și 3 dimineața Dacă suntem trezi în acel moment, procesul de regenerare celulară nu va fi la fel de eficient. Pielea este apoi slăbită iar urmările nu ne vor fi pe plac: tenul își pierde luminozitatea, apar cearcăne în jurul ochilor, pierderea elasticității și coșuri.

Prin urmare, este important să fim atenți să nu ne culcăm prea târziu și să avem 7 ore de somn, în fiecare noapte, pentru a avea un ten frumos. De asemenea, putem oferi un impuls pielii noastre aplicând o cremă de noapte adaptată tipului nostru de piele, înainte de a merge la culcare.

×