x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 9 modele de balerini care îţi personalizează stilul în 2018

9 modele de balerini care îţi personalizează stilul în 2018

22 Dec 2017   •   10:37
9 modele de balerini care îţi personalizează stilul în 2018

Garderoba unei femei la modă include întotdeauna piese vestimentare ce pot deservi stiluri diferite,  pot fi purtate în momente diferite ale zilei şi în ocazii cât mai diverse. Dintre piesele de încălţăminte feminine, balerinii răspund cel mai bine acestui barem. Ei slujesc cu rafinament relaxatul stil casual, completează cu graţie sobrietatea creativă a outfiturilor business şi triumfă, prin delicateţe, chiar în extravagante ţinute glam. Fineţea, confortul, feminitatea şi atitudinea jucăuşă sunt principalele lor calităţi. Ele explică versatilitatea infinită a piesei şi uşurinţa cu care se adaptează, prin artificii de design, aproape oricărui stil vestimentar. Iată câteva dintre modelele în tendinţe, apte de a onora gustul estetic a milioane de iubitoare de modă, dornice să-şi personalizeze stilul în sezonul cald.

1.Balerini animal print

Animal printul are un succes constant în modă, iar impactul lui se reflectă şi în sectorul balerinilor. Modelul dă o semnificaţie aparte unei ţinute chic casual sau chiar office, de aceea tot mai multe fashioniste găsesc că varianta le reprezintă. Paleta de culori şi gama de printuri este extrem de variată, pentru a putea onora pretenţiile unor outfituri diverse. Fashionistele care vor să imprime un suflu nou trendului pot recurge la printuri în nuanţe de ambră sau ocru, în tonuri inedite precum burgund, bleu sau verde ori la tipuri de imprimeu mai puţin obişnuite, precum cel care imită pielea de tigru sau zebră.

2.Balerini mix

În categoria balerinilor eleganţi se înscriu în primul rând modelele cu mixuri rafinate în tiparul de fabricaţie: combinaţie de piele şi piele întoarsă ori imitaţie din piele de şarpe şi piele suede. Importantă este şi combinaţia de culori, iar, pentru un plus de chic, marginile balerinilor vor fi  marcate în tonuri cromatice în tendinţe, aşa încât, asortaţi corect, astfel de modele pot deveni piese statement, elementul cheie al unei ţinute extravagante, care şi-a păstrat complet nealterată opţiunea stilistică a  bunului-gust. 

3.Balerini în nuanţe vibrante

Moda culorilor tari nu va amuţi nicicând, iar fashionistele fac viu acest adevăr, etalând cu îndrăzneală modele de balerini în nuanţe intense, care le definesc cel mai bine personalitatea activă, dinamică, hotărâtă. Nota cuminte a accesoriului îl face posibil de asortat şi la o ţinută în aceleaşi tonuri, dar, de regulă, ei sunt pata de culoare de care un outfit tern are nevoie, ca să fie readus la viaţă.

4.Balerini vintage

Trendul vintage nu moare niciodată, iar, pentru a-l reînvia periodic sau pentru a face din el o constantă a outfiturilor de zi, nu e nevoie de un recurs la pantofii bunicii: adeptele stilului retro, fidele jurământului de comoditate în mers, pot apela cu încredere la o pereche de balerini vintage, ce reproduc perfect modelele care îşi fac din trecut un blazon în fashion. Pentru că au însă un accentuat aer retro, impactul piesei în outfit trebuie diluat printr-un element vestimentar în tendinţe.

 

5.Balerini cu şireturi

Balerinii cu şireturi care înfăşoară decorativ laba piciorului sunt un model hot, care se asortează cel mai bine cu blugii, pentru o combinaţie sport urban. În cazual variantelor de balerini într-o nuanţă închisă, completarea outfitului cu o cămaşă albă va pune şi mai mult în evidenţă acest mix. Modelul sare degrabă şi în sprijinul fashionistelor nevoite să colinde oraşul în zile mai răcorose de primăvară, cu o ofertă de context vestimentar absolut irezistibilă: colanţi de piele şi cămaşă oversized, cu menţiunea că asocierea nu e recomandată siluetelor plinuţe, întrucât riscă să accentueze proporţiile în mod nedorit şi să adauge volum, inclusiv acolo unde el nu există.

6.Balerini cu panglici

Prevăzuţi cu benzi de obicei din material lucios, rulate în jurul gleznei, uneori şi al gambei, pentru a le scoate în evidenţă, balerinii cu panglici sunt o reprezentare modernă, dar graţioasă a încălţărilor admiratelor artiste şi îşi găsesc azi un loc primitor în dulapul multor fashioniste. Secretul unei ţinute reuşite cu pantaloni stă în croiul ¾ sau 7/8, care  permite panglicilor să fie integral vizibile. Femeile care nu dispun de ei în garderobă, pot folosi perechea favorită de jeansi neevazaţi: suflecaţi, ei vor forma, împreună cu balerinii, cel mai trendy binom al primăverii.

7.Balerini cu baretă

Dotaţi cu o baretă care înconjoară glezna, după modelul sandalelor, aceşti balerini mizează pe un element şic care accentuează nota de simplitate şi  feminitate a modelului. Ei pot face minuni în outfit, alături de pntaloni slim, de sezon. În partea de sus a outfitului, coexistă armonios cu itemuri îndrăzneţe, cu print. Balerinii cu baretă sunt perfecţi pentru o ţinută impecabilă, în tendinţele primăverii, alături de o cămaşă elegantă sau, la birou, în compania unor pantaloni office.

8.Balerini cu ţinte

Accesorizaţi integral cu ţinte, balerinii devin expresia feminităţii nonconformiste, care şi-a convertit delicateţea şi inocenţa într-un mod extrem de original. Controversat, modelul a revoluţionat peisajul balerinilor, transformându-i într-o încălţăminte cu un accentuat vibe urban, rock chic, plin de personalitate, care şi-a dobândit repede o popularitate incredibilă în rândul fashionistelor.

9.Balerini cu călcâi decupat

Constituie itemul cu care se poate face, în modul cel mai uşor, tranziţia de la sezonul prietenos termic al primăverii, la zilele caniculare de vară. Pantaloni office, blugi sau fuste din denim aşteaptă nerăbdătoare modelul în garderoba multor fashioniste, pentru a-l însoţi cu stil, în outfituri de zi sau de birou. Fiind vorba de un model hibrid, el poate înlocui cu succes pantofii, în ţinute mai puţin pretenţioase, dar şi sandalele, în zilele nu tocmai optime pentru recursul la încălţăminte larg decupată.

Balerinii sunt accesoriul vestimentar cel mai potrivit pentru a întâmpina sezonul cald, într-un mod feminin şi trendy. Piesă basic care, dincolo de stilurile promovate de creatorii de modă, va rămâne mereu în topul preferinţelor iubitoarelor de pantofi comozi, balerinii îşi merită pe deplin locul în garderoba fashionistelor. De ce merită investiţia în ei? Poate mai ales pentru simplul motiv că însoţesc femeile cu aceeaşi nonşalanţă atât la serviciu, la shopping, în aventurile urbane, ca şi în vacanţă. Şi întotdeauna există loc în dressing pentru un model nou, căruia nu i s-au testat încă toate virtuţile...

 

×
Subiecte în articol: balerini