x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion “Albastru de Voroneţ", o spectaculoasă declaraţie de dragoste pentru România, a creatoarei de modă Liza Panait

“Albastru de Voroneţ", o spectaculoasă declaraţie de dragoste pentru România, a creatoarei de modă Liza Panait

14 Oct 2014   •   18:53
“Albastru de Voroneţ", o spectaculoasă declaraţie de dragoste pentru România, a creatoarei de modă Liza Panait

Spectaculoase. Fine. Uşoare. Călduroase. Albastre. Aurii. Negre. Toate încununate de o senzaţie acută de nobleţe. Creaţiile de poveste ale Lizei Panait. A fost seara în care “Albastru de Voroneţ” a coborât, ca un fluid inspirator, pe rochiile, cojoacele, accesoriile create de Liza Panait.
Colecţia “Albastru de Voroneţ” s-a lansat luni seară, la Bucureşti. Aşa cum ne-a obişnuit, creatoarea ne spune o poevste. De data aceasta, ne-a făcut să ne reîndrăgostim de rădăcinile noastre, de arta populară românească.

Liza Panait s-a inspirat din culorile şi modelele din “câmpurile” ţesute sau cusute de ţărăncile din România, de-a lungul timpului. Efectul creaţiilor Lizei Panait este copleşitor. Cât de frumoase sunt fetele care poartă rochiile, cojoacele sau hainele de iarnă! Fiecare piesă a primit drept cadou o floare pictată manual sau o altă aplicaţie, care povesteşte despre ce minuni pot ieşi din mâinile femeilor din România. Prin toate acestea, Liza Panait ţese o poveste în jurul poveştilor fiecărei creaţii.

“Albastru de Voroneţ”marchează o revenire la tema care a consacrat-o şi căreia i-a dedicat multe colecţii. Tema folclorică reprezintă unul din trend-urile importante pentru noul sezon.

În vară, când era pe ultima sută de metri, Liza Panait ne declara: “M-am întors, de fapt, la o poveste mai veche, de acum 20 de ani, când prima mea coleţie a avut influenţe din costumul tradiţional naţional. Acum am reinterpretat această temă, am făcut o poveste de familie. Este o poveste de familie în care învăţăm cum să purtăm costumul naţional tradiţional. Cum să păstrăm şi cum să transmitem.”
Aşadar, nu rataţi colecţia de cojoace brodate şi pictate manual, pe cea de rochii tricotate manual. Este “o reinterpretare a costumului naţional, l-am adus în ziua de azi, chiar cu elemente foarte foarte moderne, multe detalii lucrate manual, genţile sunt, la fel, brodate şi pictate manual.”, ne spunea creatoarea.

De ce a ales albastrul de Voroneţ? “Pentru că este una dintre cele mai puternice zestre ale noastre. Am o temă chiar toată albastră, pentru că este o reţetă unică în lume, pentru că aici este un secret şi munca cuiva şi pentru că aparţine tuturor românilor albastrul de Voroneţ.”
Spectacolul de luni seară a fost acompaniat de muzica lui Adrian Naidin.


×