x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sfaturi pentru frumusețe. Aluniţele. 5 remedii naturale pentru îndepărtarea acestora

Sfaturi pentru frumusețe. Aluniţele. 5 remedii naturale pentru îndepărtarea acestora

11 Feb 2019   •   20:09
Sfaturi pentru frumusețe. Aluniţele. 5 remedii naturale pentru îndepărtarea acestora

Aluniţele, cunoscute în termeni medicali sub denumirea de nevi melanocitici nu reprezintă în general o problemă de sănătate care să ne dea bătăi de cap, însă din punct de vedere estetic ele pot fi un inconvenient.

Aceste pete negre, maro sau de culoarea pielii apar pe piele şi se formează ca urmare a colectării de melanocite. Cele mai multe dintre aluniţe sunt inofensive şi apar la vârsta de 20–30 de ani.

Conform medicilor dermatologi, o persoană poate avea un număr cuprins între 10 şi 40 de aluniţe, răspândite pe întregul corp. Unele dintre acestea dispar de la sine, altele dimpotrivă se extind cu timpul şi îşi schimbă culoarea sau forma.

Aluniţele – metode naturale de eliminare

Din fericire, există câteva remedii naturale care reuşesc cu succes să îndepărteze aluniţele, înainte de a fi nevoiţi să ajungeţi la medic pentru eliminarea lor pe cale chirurgicală. Iată care sunt cele mai eficiente dintre ele :

1.Usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai eficiente remedii pentru aluniţe, deoarece conţine enzime care ajută la descompunerea clusterelor de celule producătoare de pigment. Curăţaţi şi dezinfectaţi zona afectată, apoi curăţati un căţel de usturoi, pisaţi-l şi aplicaţi-l pe aluniţă. Acoperiţi cu un bandaj şi lăsaţi să acţioneze peste noapte sau cel putin 4 ore. Aluniţa va cădea de la sine dacă veţi repeta procedura zilnic pentru cel putin şapte zile.

2. Aloe Vera

...............

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: Pixabay

 

×