x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Artă din foarfecă, foarfecă din artă!

Artă din foarfecă, foarfecă din artă!

de Oana Georgescu    |    02 Dec 2007   •   00:00
Artă din foarfecă, foarfecă din artă!

Frumuseţe fără limite din antichitate şi pănă in prezent. O uimitoare călătorie in timp. Pieptănături inspirate de femeile puternice care s-au aflat mereu in umbra bărbaţilor la fel de puternici.

Frumuseţe fără limite din antichitate şi pănă in prezent. O uimitoare călătorie in timp. Pieptănături inspirate de femeile puternice care s-au aflat mereu in umbra bărbaţilor la fel de puternici.

Acesta a fost lait-motivul unuia dintre cele mai reuşite evenimente ale sfărşitului de an, găzduit de Athenee Palace Hilton. Este vorba despre hairshow-ul susţinut de Delia Urdeş - singura stilistă din Europa cu Master in tunsoare tridimesională 3D şi "sculptarea" firului de păr şi de Bruce Choy (Hong Kong) ş renumit pentru intrarea in 2002 in celebra Guiness Book - ca "omul care a folosit opt (8!) foarfeci intr-o mănă, fiecare controlată independent pentru a tunde şi coafa o persoană"!

Sculptura. Pe lăngă spectacolul multimedia cu demonstraţii live de hair-styling, tunsori, coafuri şi cocuri foarte elaborate pregătite şi supervizate de maestra Delia Urdeş, hair-stylistul chinez a incăntat cu o originală demonstraţie de "sculptură" a firului de păr!

Este de subliniat faptul că, după doi ani de... aşteptare, Delia a fost invitată la Hong Kong de Bruce Choy - care s-a aflat pentru o săptămănă la Bucureşti. Iar ea este singura din Europa care şi-a luat Masterul in tunsoare tridimensională 3D - «One-by-One». Am fost impresionată de tot ce am invăţat de la Bruce Choy. In Europa se practică tunsoarea bidimensională (2D), insă Bruce a inventat şi patentat stilul tunsorii tridimensionale (3D), tehnica denumită «Flyingshears». Am aşteptat doi ani pentru a fi admisă la masteratul din Hong Kong. N-a fost uşor, efortul a fost imens, cursul debutănd cu zece ore de practică pentru o singură mişcare!", spune Delia Urdeş.

Guest Star. "Flyingshears" presupune sculptarea părului, pentru că tunderea părului uscat, neumezit este considerată o tehnica sculpturală. Toate aceste tehnici ii aparţin lui Bruce Choy, care a inventat şi patentat tehnica "Flyinshears" in SUA, la San Francisco. Practic, "Flyingshears" este o sinteză a celor mai practice şi utile idei şi tehnici pe care Bruce le-a perfecţionat de-a lungul a peste zece ani de activitate.

Intălnirea dintre Bruce Choy şi Delia Urdeş a fost foarte fructuoasă, amăndoi fiind pasionaţi de meseria lor ridicată la rang de artă, dar şi de dorinţa de a revoluţiona lumea hairstyling-ului şi a cercetării in acest domeniu.

La hairshow-ul de la Bucureşti, Special Guest Star a fost Angela Similea, care a etalat in premieră absolută un coc realizat special de Delia Urdeş. Artista a susţinut un microrecital, iar pe scenă i s-a alăturat şi Ovidiu Komornyik. O "intălnire" deloc intămplătoare, căci casa de producţie a cantautorului tocmai a lansat albumele "Angela Similea - Anii ’70" - volumele 1 şi 2.

Vedete. Regia şi scenografia hairshow-ului au fost semnate de regizorul Bogdan Toader. O mulţime de vedete, majoritatea din lumea muzicii, au ţinut să fie prezente la acest eveniment: Gheorghe Turda, Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu, Monica Iagăr, Oana Roman şi Cornel Pasat, Cătălina Mihăescu şi viitorul său soţ, Mihaela Constantinescu, Nadia Opriţa şi Florentina Lupescu - soţiile binecunoscuţilor fotbalişti, Nicoleta Voica, Silvia Dumitrescu, Oana Turcu, Oana şi Viorel Lis, Roxana Curelea - reprezentanta Romăniei la Quuen of The World - Austria 2007, Gerogine Dewor - Director National Queen of Romănia şi mulţi alţii.

oana.georgescu@jurnalul.ro

Maestra firului de păr

Timişoreancă de origine, hairstylist-ul Delia Urdeş este una dintre cele mai renumite şi titrate profesioniste in domeniu. A făcut parte din echipa Wella Romania, iar in 1996, la debut, a obţinut la Festivalul de Artă şi Frumuseţe Premiul pentru "Cea mai frumoasă coafură artistică". A participat la mai multe ediţii ale Festivalului Internaţional de Coafură de la Budapesta, iar la Concursul Naţional "Wella Color Award" a obţinut un premiu special. I s-a conferit titlul "Ambasador L’Oreal" şi este membru al "Color Club" - L’Oreal Professional. Delia a lucrat pentru desginerii autohtoni - Zina Dumitrescu, Cătălin Botezatu, Ingrid Vlasov, Catinca Roman, Irina Schrotter. In martie 2006 a lansat prima colecţie de cocuri - "Romanova". Predă la Academia L’Oreal - Bucureşti, cursuri de tunsori şi cocuri. In februarie 2007 s-a aflat la Sarajevo pentru a-şi prezenta colecţia de cocuri - "Nude 2007".

×
Subiecte în articol: Delia bruce bruce choy high-life