x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Aşa Da, aşa NU! 6 reguli vestimentare pentru adolescenţi!

Aşa Da, aşa NU! 6 reguli vestimentare pentru adolescenţi!

de Cosmina Stoicescu    |    17 Sep 2012   •   12:29
Aşa Da, aşa NU! 6 reguli vestimentare pentru adolescenţi!

In prima saptamana de scoala, stilistul Adina Buzatu le recomanda tinerilor domni cum sa se imbrace la cursuri!

1. Nu purta haine foarte scumpe! Chiar daca detii astfel de piese in garderoba ta, este ostentativ fata de ceilalti colegi, dar si fata de profesori sa “faci parada modei“ pe culoarele scolii. Deci, nu fii mirat, cand profesorii te vor scoate mai des la tabla sa vada daca ti-ai pregatit lectia sau daca ai acordat mai mult timp pregatirii vestimentatiei inaintea inceperii orelor de curs. In plus, unii colegi te vor evita din start si nu te vor integra in cercul lor de prieteni. Prin vestimentatie transmiti un anumit mesaj, cu alte cuvinte depinde numai de tine ce vrei sa comunici non-verbal celor din jurul tau. Poarta tinute relaxate si neaparat, curate, cusute si calcate!

2. Daca pe fete le sfatuiesc, in continuare, sa nu poarte fuste mini la scoala, decolteuri adanci si pantofi cu toc, in schimb, baietilor le recomand sa evite pantalonii foarte largi, cu turul lasat din care se vede lenjeria intima. De asemenea, ii sfatuiesc sa renunte la camasile XXL care arata de parca ar fi imprumutate din dulapul tatalui sau al bunicului. Este important, ca adolescentii sa poarte haine care sa li se potriveasca masurilor lor.

3. Regula de mai sus ramane valabila si in cazul jeansilor: evita jeansii “baggy' care nu avantajeaza pe nimeni, doar daca nu cumva faci parte dintr-o trupa hip-hop. Jeansii trebuie sa aiba lungimea potrivita, nu trebuie sa “maturi' cu ei pe jos sau, dimpotriva, sa fie prea scurti si sa ti se vada gleznele. Lungimea potrivita este cea pana la limba incaltamintei.

4. Cea mai potrivita incaltaminte pentru scoala este cea sport: sneakers, tenisi, ghete sport. Pantofii sunt totusi prea pretentiosi. Poarta pantofi curati! Pentru ca esti la varsta adolecentei si te poti inca “juca', iti recomand sa porti sosete colorate cu flori, dungi sau alte imprimeuri geometrice.

5. Daca pana acum ti-am spus ce NU trebuie sa porti, iata cum trebuie sa te imbraci: un sacou cu cotiere, ca sa nu se uzeze prin frecarea de pupitru sau banca, purtat pe dedesubt cu un tricou imprimat, o pereche de pantaloni din bumbac, eventual colorati sau clasicii pantaloni din jeans si o pereche de sneakers vor constitui o tinuta ideala pentru scoala. Camasile cu dungi si patratele sunt in continuare potrivite orelor de curs.

6. Daca institutia scolara ale carei cursuri le urmezi iti impune sa imbraci uniforma, aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa profiti de creativitate. Cu ajutorul accesoriilor poti avea o tinuta noua in fiecare zi. Bretelele cu imprimeuri colorate si haioase, cravatele, sepcile in “stil' Gavroche, esarfele, gentile postas, insignele aplicate sau pin-urile vor adauga un plus de personalitate tinutelor tale de scoala.

×