x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Autentic indian

Autentic indian

31 Mai 2005   •   00:00

De la uimitorul Taj Mahal pana la micutele suveniruri din lemn si fildes, India a fascinat mereu prin bogatia de culori, texturi si forme surprinzatoare ce o caracterizeaza.

  • de GEORGIANA TEODORESCU
  • INEDIT. Interior autentic indian cu piese de mobilier lucrate manual si elemente decorative din materiale speciale
    Mobila si decoratiunile interioare exotice au reprezentat, mai mereu, o adevarata tentatie pentru multi dintre noi. Astfel, o picatura din farmecul Indiei, prin elemente autentice caracteristice interioarelor din aceasta parte a lumii se regaseste de exemplu in cadrul firmei Exotique.

    Gama de mobilier indian pe care o gasim aici se distinge prin stil deosebit si originalitate, fiind lucrata de artizani talentati din diferite regiuni ale Indiei ca: Jaipur, New Delhi, Rajahstan.

    ORIENTAL. Designul discret, simplu, dar elegant face ca acest tip de mobilier sa se potriveasca oricarui stil decorativ, clasic sau modern. Achizitionarea unui astfel de mobilier stimuleaza atat simtul pentru frumos, cat si cunoasterea si intelegerea unei culturi si tendinte cu care nu suntem inca obisnuiti, cea indiana. Acest tip de mobilier se constituie - intr-o tot mai mare masura - ca alternativa viabila si tot mai cautata la inflatia de mobilier modernist si avangardist, care a evoluat pana la niveluri abstracte ale designului. El constituie solutia pentru cei dornici sa scape de tiparele moderne, cautand sa dea viata si caldura locuintei lor.

    MANUFACTURA. Ornamentele sunt realizate manual, sculptate sau incrustate cu motive tribale sau florale. Totodata, mai putem gasi si o gama de mobilier indian pictat cu motive traditionale, in special din mitologia hindusa. Lemnul folosit este unul din esente exotice - sheesham (din familia teak-ului) si teak, mango, bambus, accacia. Lemnul de sheesham este obtinut din padurile ce cresc la poalele muntilor din nordul Indiei, fiind recunoscut pentru rezistenta sa. Toate piesele sunt atent selectionate nu numai pentru calitatea si designul lor, dar si pentru ca publicul sa si le poata permite.
    Nu exista nici un produs care sa fie inaccesibil unui cumparator avizat, care doreste un mobilier sau un accesoriu de interior pentru a adauga gratie si eleganta casei sale si - de ce nu - pentru a da o pata de culoare unei anumite zone a acesteia. Mobilierul indian are un caracter mai intim, personal, multe dintre piesele oferite fiind unicate.

    ×
    Subiecte în articol: high-life mobilier