x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

21 Feb 2019   •   11:50
Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere
Sursa foto: Captură video

Burberry şi-a cerut scuze pentru că a inclus în prezentarea sa de la London Fashion Week un hanorac a cărui glugă era strânsă cu un şnur gros, prins într-o manieră care aducea aminte de un nod de spânzurătoare, informează BBC.

Brandul de lux a fost criticat chiar de unul dintre modelele sale, Liz Kennedy, care a scris pe Instagram că "sinuciderea nu este modă".

În postarea sa, Kennedy le-a povestit fanilor că a încercat să atragă atenţia celor din spatele podiumului asupra hanoracului, însă i s-a recomandat să scrie o scrisoare dacă este nemulţumită.

În replică, CEO-ul Burberry, Marco Gobbetti, a declarat că brandului "îi pare extrem de rău pentru neplăcerea creată". "Am fost insensibili şi am făcut o greşeală", a adăugat el.

La rândul său, directorul de creaţie al brandului, Riccardo Tisci, şi-a cerut scuze, însă a precizat că designul hanoracului era inspirat de o temă nautică.

Hoodie-ul a fost prezentat în colecţia intitulată "Tempest", prezentată duminică la London Fashion Week.

Prezentarea a fost dedicată "tinerilor din ziua de azi" şi a inclus momente în care "tineri răzvrătiţi" escaladează nişte schele plasate în incintă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: burberry scandal london fashion week