x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

20 Mai 2019   •   11:38
Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu câteva recomandări în ceea ce privește construirea unor ținute la modă pentru vară și totodată îți pune la dispoziție, prin intermediul magazinului online, o gamă completă de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon, unde găsești absolut tot ce îți trebuie pentru ca garderoba ta să fie complet echipată.

Piese vestimentare la modă - rochii, fuste, salopete, denim

Indiferent de anotimp sau eveniment, alegerea unei rochii de seara in trend este principala activitate de shopping pentru fashioniste.  Pentru a obține ținute casual de vară inspirate, anul acesta poți să mizezi pe rochia cămașă care merge asortată cel mai bine cu o pereche de cizme de vară, dintr-un material textil, sau din piele întoarsă, dar și cu o pereche de sandale romane ale căror barete se înfășoară pe gleznă și completează vizual ansamblul vestimentar. Unul dintre multiplele avantaje ale acestei rochii este versatilitatea sa, o poți transforma cu ușurință dintr-o ținuta de zi în una de seară, schimbând un singur item, încălțările, pentru un outfit elegant fiind necesară o pereche de sandale cu toc înalt sau mediu. Rochia cămașă este una dintre vedetele sezonului, un articol vestimentar în care merită să investești pentru că este considerată un must have în acest sezon.

Rochiile și fustele lungi până în pământ, lejere și vaporoase, cu imprimeuri florale de inspirație hippie sunt de asemenea un trend major al acestei veri, preferate de majoritatea doamnelor și domnișoarelor care doresc să îmbine confortul cu eleganța în ținutele de zi. Se asortează cu diverse tipuri de încălțări, de preferat fiind cele cu talpă joasă, precum balerinii și sandalele, atât în ținutele de zi de în zona urbană, cât și în ținutele de vacanță, în special cele pe litoral. Poți completa ținuta cu diverse accesorii în funcție de locul unde te afli. Adaugă o pălărie și o pereche de ochelari și cu siguranță nu vei trece neobservată. În zilele foarte călduroase poți alege să porți o rochie confecționată din in, pentru că inul este o țesătură care se comportă excelent la temperaturi ridicate, permițând pielii să respire și să se simtă confortabil. O piesă vestimentară din in întotdeauna conferă ținutei un aer relaxat, mai ales dacă adaugi și accesorii care să completeze acest stil, precum o pălărie cu boruri largi și o pereche de sandale cu platforme sau cu talpă din lemn.

Rochiile și bluzele cu motive tradiționale se poartă intensiv de câteva sezoane, dovadă că portul popular românesc este o sursă veritabilă de inspirație pentru tot mai mulți designeri. Alege să porți o ținută inspirată din folclorul românesc formată dintr-o ie din in sau din pânză topită,  ușoară și fluida, care îți va da toată libertatea de mișcare de care ai nevoie și te va face să te simți confortabil în zilele călduroase ale verii.

Ținutele cu salopete scurte sunt și anul acesta în tendințe pentru că nu ne putem lipsi de versatilitatea și funcționalitatea lor. Dacă vrei un look original, poartă-le cu o pereche de espadrile comode sau teniși și o jachetă oversized.

Oricât ar fi de cald, denimul niciodată nu iese din tendințe indiferent de sezon, ci doar se reinventează și se diversifică de la un an la altul. Blugii sunt prezenți așa cum bine știm în toate stilurile vestimentare și pot fi incluși aproape în orice fel de combinație, iar de la an la an, datorită imaginației designerilor avem din ce în ce mai multe opțiuni. Poți opta pentru o ținuta de zi cu blugi boyfriend, evazați sau slim, iar dacă preferi piese mai feminine, alege să porți o rochie cămășă din denim sau o fustă mini ori midi din același material. Prin urmare, în această vară, dacă preferi să porți denim, o poți face cu încrederea că te afli în tendințe. Blugii pot fi asortați cu diverse itemuri, în funcție de stilul vestimentar dorit.  Pentru o ținută smart casual, alege o pereche de jeanși  boyfriend, un sacou și o pereche de pantofi stiletto, dacă vrei o ținută cu un look sportiv îi poți asorta cu o pereche de teniși și un top scurt, iar pentru un aer urban alege să îi combini cu o jachetă și o pereche de pantofi Oxford.

Sandalele, vedetele verii

Ce poate fi mai reconfortant decât să porți o pereche de sandale în zilele călduroase de vară? În niciun alt sezon picioarele tale nu sunt atât de relaxate și de fericite pentru că poartă o pereche de încălțări, sandalele fiind comode și  permițandu-le să se aerisească în voie. În vara acestui an ne bucurăm de o mare varietate de modele colorate și versatile de sandale, pe care magazinul Zapatos ți le pune la dispoziție la cele mai bune prețuri. Cu ajutorul lor vei putea construi ținute originale de sezon, indiferent că ieși la o plimbare cu prietenii, mergi la serviciu sau în vacanță pe litoral. Dintre modelele cele mai populare amintim:

Sandalele cu platformă

Acest model de sandale este adorat de designeri și de fashioniste datorită construcției lor. Talpa groasă înaltă și stabilă conferă atât comoditate, dar și un look aparte.  Picioarele par la fel de lungi și de suple ca într-o pereche de Stiletto, dar fără să resimtă vreun disconfort. Sandalele cu platformă sunt perfecte pentru vară, atât pentru ținute casual, cât și pentru cele Smart Chic. Alege modele potrivite preferințelor tale. Fie că preferi imprimeurile geometrice sau florale, inserțiile în relief, multiplele accesorizări, fie că înclini către modele simple, la acest tip de sandale, talpa este cea care iese întotdeauna în evidență.

Sandale de inspirație grecească

De sezoane bune se poartă sandalele gladiator, cu talpă joasă și dreaptă, extrem de comode, dar an de an ele sunt readaptate, modelele sunt reinterpretate. Pe lângă talpa joasă și baretele subțiri, vom regăsi modele mai complexe,  cu volane sau funde, cu frunze sau flori ori cu accente abstracte.

Sandale espadrile

Sandalele confecționate din pânză sunt un trend foarte apreciat de doamne și domnișoare pentru că oferă un confort sporit picioarelor în zilele caniculare. Cel mai bine se integrează în ținute casual, de zi, de regulă pentru activități recreative sau treburi prin oraș, dar merg la fel de bine într-o ținută office, dacă regulile nu sunt foarte stricte.  Vara aceasta se poartă modele în culori și imprimeuri variate, cu talpa din plută și barete sau panglici care se  leagă frumos în jurul gleznei.

Sandale în nuanțe neutre

Indiferent care sunt tendințele în materie de coloristică și design, sandalele în tonuri neutre rămân întotdeauna la modă, pentru ca sunt de-a dreptul salvatoare atunci când dorești să compui o ținută sau vrei să creezi un echilibru vizual prin intermediul culorilor. Fiecare femeie care deține un stil personal vestimentar deosebit are în arsenalul ei o astfel de pereche de sandale, pe care o folosește intenționat în unele ținute și alteori ca soluție salvatoare atunci când nimic altceva nu se potrivește.

 

 

×