x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum repari hainele stricate în timp

Cum repari hainele stricate în timp

28 Noi 2018   •   19:30
Cum repari hainele stricate în timp

Există unele situaţii în care maşina noastră de spălat nu ne salvează, ba chiar  poate poate strica anumite obiecte de vestimentaţie pe care le iubim. Iată câteva idei pe care le poţi folosi atunci când haina ta preferată suferă din cauza unei pete, al unui miros sau pentru că ai apăsat greşit butonul de la maşina de spălat.

Repararea unui fermoar care a ieșit de pe o parte a şinei este foarte ușoară. Tot ce vă trebuie este o foarfecă, un ac și ață. Deplasați trenulețul spre partea de jos; faceți o tăietură mică între doi dinți  de pe partea opusă; glisați cursorul în a doua parte și mutați-l drept; faceți câteva cusături chiar deasupra tăieturii, astfel încât trenulețul să nu ajungă la ea.

Atunci când vine vorba de mirosurile puternice, votka este cel mai bun ingredient care te va scăpa de ele, toarnă  o canttate medie de lichid  într-o sticlă de pulverizare; luați obiectul pe care trebuie să îl curățați; pulverizați, dar nu-l umezi prea mult; așteptați până când vodca se evaporă. Un sfat: nu dilua vodca, folosește-o ca atare.

Îndepărtați vopseaua veche

Tot ce îți trebuie este fixativ de păr și o perie rigidă. Pune fixativ de păr pe pata de vopsea până când pare umedă complet; așteptați câteva minute; periați-o cu peria rigidă sau folosiți un prosop; veți vedea cum vopseaua începe să se îndepărteze; odată ce aproape toată vopseaua a dispărut, spălați haina. Acest lucru va înlătura restul vopselei.

Petele de rugină

Dacă aveți rugină pe hainele dvs., este posibil să o îndepărtați cu oțet și sare albă sau cu suc de lămâie. Se amestecă o cantitate egală de sare și oțet alb sau suc de lamaie. Așezați amestecul direct pe pete; așteptați 30 de minute; puneți-l la soare până când pata începe să se estompeze; se spală ca de obicei.Petele pot fi foarte încăpățânate și este posibil să repetați acest lucru de câteva ori. Dacă după repetarea acestui truc puteți vedea încă urme de rugină, puneți produsul cu amestecul peste apă clocotită pentru a accelera procesul.

Aveți nevoie de un ac și un fir de culoare potrivită. Începeți pe partea găurită a elementului; apucați o buclă cu acul; apucați o buclă pe partea opusă a găurii și aduceți cele două laturi împreună; continuați să mergeți dintr-o parte în alta până când acoperiți întreaga suprafaţă.

×
Subiecte în articol: haine stricate reparaţie