x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Designerul Raf Simons părăsește casa de modă Calvin Klein

Designerul Raf Simons părăsește casa de modă Calvin Klein

22 Dec 2018   •   14:30
Designerul Raf Simons părăsește casa de modă Calvin Klein

Designerul belgian Raf Simons, considerat unul dintre cei mai talentaţi ai generaţiei sale, va pleca de la casa de modă Calvin Klein după mai puţin de doi ani de la preluarea postului de director de creaţie, a informat grupul PVH care deţine brandul american, relatează sâmbătă AFP. 

"Cele două părţi au decis în mod amiabil să se despartă după ce Calvin Klein a decis o nouă conducere pentru casa de modă care diferă de viziunea lui Simons", a explicat grupul într-un comunicat, confirmând informaţiile din presă. 

Calvin Klein, ale cărei prezentări de modă la Fashion Week newyorkeză sunt printre cele mai urmărite, nu va participa la parada modei din februarie anul viitor, a anunţat grupul PVH. 

Venirea lui Raf Simons la Calvin Klein în august 2016, după patru ani la Dior, stârnise senzaţie: deţinător al titlului 'chief creative officer', el fusese învestit cu ample puteri pentru a redinamiza celebra casă de modă americană , care miza pe stilistul belgian pentru a-şi extinde colecţia de lux. 

Însă mai multe site-uri de specialitate speculau încă din noiembrie cu privire la posibila lui plecare, după ce un responsabil al grupului PVH i-a atribuit o parte din scăderea vânzărilor casei cu prilejul prezentării rezultatelor trimestriale. 

PVH nu a precizat imediat când trebuie să plece Raf Simons. 

Dar, potrivit ziarului New York Times, plecarea sa va fi imediată deşi contractul său cu Calvin Klein expiră peste aproape şase luni. Nicio informaţie nu a fost dată cu privire la modul în care va pleca Raf Simons şi nici despre cine îl va înlocui. 

În timpul scurtei sale şederi la Calvin Klein, Raf Simons a primit laudele lumii modei pentru colecţiile sale inovatoare, pe fondul unei perioade mai puţin faste pentru mărcile americane. 

El a fost recompensat cu trei premii de către Council of Fashion Designers of America, organizaţia profesională a industriei modei americane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: calvin klein raf simons