x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Frumusete capilara

Frumusete capilara

30 Mai 2005   •   00:00

Asemenea epidermei, si parul tau sufera daca nu este ingrijit corespunzator in timpul verii. Protejeaza, ingrijeste, iubeste si cucereste!

  • de MARIA ALEXE
  • DECIZIA ITI APARTINE. Poti sa alegi produsele potrivite pentru frumusetea parului tau
    Atunci cand este bine ingrijit, devine elementul care poate schimba radical aspectul cuiva, prin coafare, schimbarea tunsorii sau vopsire. Pentru majoritatea femeilor, este suficient sa se spele pe cap de doua ori pe saptamana - dar daca ai folosit produse de coafat, cum ar fi gelul de par cu fixare puternica sau spuma, spala-te de cate ori este necesar, pentru a le indeparta. Putini factori sunt mai nocivi pentru sanatatea firului de par decat reminiscentele acestor produse cosmetice.

    CAUZE. S-au identificat sase "simptome" ale unui par lipsit de sanatate: fragilitate, varfuri despicate, deshidratare, lipsa stralucirii, dificultate in aranjare si lipsa volumului. Factorii care influenteaza sanatatea parului sunt: mostenirea genetica (culoare, textura, grad de ondulare), sanatatea organismului, alimentatia si, cel mai important, modul in care iti ingrijesti parul.

    CE FACEM? Atunci cand este bine ingrijit, devine elementul care poate schimba radical aspectul cuiva. Se stie ca parul poate fi uscat, gras sau normal. Un hair-stylist este persoana cea mai potrivita pentru a va diagnostica tipul de par si aceeasi persoana poate si trata fiecare tip de par in parte, avand in vedere ca acesta se degradeaza in feluri diferite. Vestea buna e ca pentru fiecare tip de par in parte se gasesc produse de regenerare, ingrijire si intretinere.

    RETETA. Pentru persoanele care prefera cosmetica naturista, iata o reteta la indemana oricui, ce poate fi folosita in orice moment al anului: ulei de parafina; ulei de ricin; vitamine uleioase A+E+F; doua galbenusuri proaspete. Toate acestea se amesteca (asemanator unei maioneze), iar continutul obtinut se aplica pe parul proaspat spalat si sters bine. Se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar.

    ×
    Subiecte în articol: high-life