x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion FRUMUSEȚE TOXICĂ... cu PARABENI. Tu știi de ce cosmetice trebuie să te ferești?

FRUMUSEȚE TOXICĂ... cu PARABENI. Tu știi de ce cosmetice trebuie să te ferești?

30 Sep 2015   •   10:33
FRUMUSEȚE TOXICĂ... cu PARABENI. Tu știi de ce cosmetice trebuie să te ferești?

Nimic nu stă în calea unei femei atunci când își pune în minte să-și „amelioreze” aspectul fizic. Din păcate, industria cosmetică nu este un domeniu ferit de riscuri, principalele probleme provenind de la ingredientele și preparatele folosite în realizarea produselor de îngrijire și înfrumusețare.

În centrul unor controverse în ultimii ani, parabenii, folosiți în industria cosmetică, au devenit centru de interes pentru beneficiarele produselor cosmetice. Pe lângă firmă, efect și preț, trebuie să ne preocupe, în mod deosebit, compoziția înscrisă pe etichetă a unui produs de îngrijire personală.

Și asta deoarece, produsele de pe piață abundă în substanțe toxice, denumite parabeni, care au un efect negativ, lasând urme, atât pe chipul nostru, cât și în interiorul corpului.

Parabenii sunt conservanții utilizați pe scară largă în compoziția produselor de îngrijire personală care împiedică formarea fungilor, bacteriilor și a altor microbi, în mod special în mediul umed și cald întâlnit în baie. Rolul parabenilor este de a prelungi termenul de valabilitate al produselor, care nu ar rezista mai mult de câteva zile fără acești conservanți.

Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism

La origine, parabenul este o substanță chimică, notată cu E 210 ( acid benzoic ), însă derivații acestuia: E 218, E214, E211, E 212, E 213 sunt la fel de nocivi.

Cei mai utilizați parabeni sunt: ..................................................

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR și află de ce anume trebuie să te ferești

×