x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion FRUMUSEȚEA (ca și sănătatea) cere sacrificii! Cum scapi eficient de RETENȚIA DE APĂ în organism

FRUMUSEȚEA (ca și sănătatea) cere sacrificii! Cum scapi eficient de RETENȚIA DE APĂ în organism

24 Sep 2015   •   12:41
FRUMUSEȚEA (ca și sănătatea) cere sacrificii! Cum scapi eficient de RETENȚIA DE APĂ în organism

Sistemul de gestionare a apei din organism merită o atenţie specială, deoarece corpul uman are nevoie un echilibru între apa care intră şi cea care se elimină prin urină în principal şi prin transpiraţie.
Retenţia de apă în organism, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de edem, este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi oameni, cele mai afectate în acest sens fiind femeile.

În cazul unui organism care menţine echilibrul optim al apei, lichidul din ţesuturi este drenat de sistemul limfatic care acţionează ca un filtru ( preia şi înlătură toxinele, reziduurile şi deşeurile celulare, apa, grăsimile, bacteriile ) şi apoi limfa este deversată în fluxul sangvin. Atunci când lichidul nu este drenat în mod corespunzător de sistemul limfatic, iar apa rămâne la nivelul ţesuturilor unde apare inflamaţia (edemul), apare problema retenţiei de apă.

Citește și Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Picioarele, mâinile, cavitatea abdominală (ascita) şi plămânii (edem pulmonar) sunt organele cele mai predispuse în favorizarea retenţiei de apă din corp.
Acest fenomen are cauze multiple, cele mai frecvente fiind: consumul ridicat de sare, sarcina, folosirea anticoncepţionalelor, creşterea în greutate, menopauza, statul prea mult în picioare.
De multe ori însă, retenţia de apa survine în urma unei afecţiuni, manifestâdu-se ca simptom al acesteia. În aceste cazuri, apa în exces poate "ascunde" afecţiuni hepatice, insuficienţă cardiacă, artrită, reacţii alergice, hipotiroidism, boli cronice pulmonare, limfedem malign sau boli de rinichi. 

Citește mai departe, să afli cum poți scăpa de retenția de apă în organism, pe ANTENA SATELOR

×