x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ghidul bărbatului – cum alegi încălțămintea de toamnă, ținând cont de funcționalitate și stil

Ghidul bărbatului – cum alegi încălțămintea de toamnă, ținând cont de funcționalitate și stil

13 Sep 2018   •   15:42
Ghidul bărbatului – cum alegi încălțămintea de toamnă, ținând cont de funcționalitate și stil

Se spune că bărbații nu excelează la capitolul pretenții de stil și design încărcat. Sunt mai degrabă fani ai unei tematici vestimentare și de încălțăminte cu care să nu dea greș niciodată. În note clasice, alte opțiuni fiind reprezentative pentru conceptele moderne privind designul încălțămintei, colecția de la ANNA CORI destinată bărbaților înseamnă și șansa acestora de a evidenția alegerile inspirate.

Este adevărat că încălțămintea are la bază un principiu clar, nevoia de funcționalitate. Însă de la pragul minimal de pretenții și până la eleganţa dorită există un lung șir de aspecte ce pot sau nu să favorizeze. Până la urmă pantofii în sine pot fi ușor de realizat, însă pantofi cu stil, de rezistență mulțumitoare, cu detalii incredibil de atractive par să fie un vis.

Dacă ne întrebăm până unde poate merge creativitatea în materie de pantofi eleganti barbati fără a încărca prea mult, fără a miza pe un design ce încearcă diverse elemente și culori, descoperim la ANNA CORI o linie de excepție. Ceea ce americanii obișnuiau să spună despre ce e mai puțin pare să fie suficient uneori se adeverește și aici.

Linii fine, o demonstrație despre cum este prelucrată pielea până la a ajunge în forma sa de perfecțiune, cu design minimalist, dar mai ales păstrând calitatea lucrării, colecția de pantofi pentru bărbați regăsită la www.annacori.com înseamnă și șansa de a alege înțelept. Ca drept dovadă că nu este numai despre pantofi și despre necesarul acestora, ci despre stil și definiții masculine, aici se vor regăsi opțiuni de încălțăminte cu tot ce trebuie pentru a etala un look deosebit.

Alegerea pantofilor masculini, o poveste despre culoare

Pantofii eleganți, în varianta ce a dăinuit secole întregi, se referă strict la cei negri. Nimic nu se compara cu sobrietatea unor pantofi de acest gen. Surpriza avea să vină mai târziu, când și alte nuanțe începeau să surâdă în materie de pantofi eleganți. Împrumutând stiluri diverse, cum sunt pantofii Oxford ce au la bază acel model ce era edificator pentru studenții de la Oxford, pantofii eleganți masculini au început să fie mai diverși.

La ora actuală este prea greu de spus ce culoare ar trebui să aibă acești pantofi. În fapt pot fi aproape orice nuanță, atât timp cât se păstrează nota de design ca fiind una elegantă. Aici se includ perforații decorative sau alte elemente, liniile cusute sau îmbinările, închiderea etc. De altfel și stilurile au început să fie mai diverse. Dacă până la un moment dat exista doar elegant și sport, acum există elegant, smart casual, semiformal etc.

Colecția ANNA CORI

Pentru toamnă, pantofii de bărbați sunt preferați a fi simpli, mai cu seamă că prin definiție acest sezon face ca mai greu să se distingă un design anume; accentul cade mai degrabă pe nuanţă. Dar și aici există șansa de a excela. Propunerile de la ANNA CORI aduc în prima plan opțiuni unice, precum castagne, cuoio sau matone, tonuri maronii, pământii, originale. Nimic nu se rezumă la simplism aici, astfel că și textura pielii este una diferită de la caz la caz.

Se disting pantofii din piele perforată, ce definesc alegerea unor bărbați pretențioși și sofisticați. Iar când vine vorba de cei lucioși, eleganță este puțin spus pentru stilul creat. Sunt mai degrabă îndrăzneți și automat ies în evidență, deci purtătorul trebuie să fie sigur pe alegerea sa. În fond încălțămintea oferă și oportunitatea de a epata. De aceea, asociat acestui stil va exista și un detaliu metalic ce conturează perfecțiunea liniei pantofului.

Remarcabil la fiecare pas – asta își va dori orice bărbat. De aceea trebuie și să fie conștient de alegerile pe care le face. În trecut exista un mit conform căruia în funcție de tipul de încălțăminte ales se definea automat și clasa socială din care făcea parte purtătorul. Deși interesul nu mai este același, de a arăta clasa socială, bărbații se disting între ei și se fac remarcabili prin opțiuni de încălțăminte ce li se potrivește.

Nici talpa nu trebuie de omis a fi pusă sub lupă. După o atentă analiză se poate distinge că este înnobilată la rându-i cu detalii ce contribuie la ideea de unitate. Oferă stabilitate și rezistență, sporește confortul și nu poate decât să încânte.

Colecția ANNA CORI este disponibilă în cadrul magazinului online, dar și în cele fizice din întreaga țară.

×